Un tânăr a fost adus în comă la spital, după ce a consumat produse etnobotanice

Un tânăr de 18 ani a fost adus în comă, sâmbătă seară, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, după ce a consumat produse etnobotanice, fiind al şaselea pacient tratat în ultimele 24 de ore în unitatea medicală ieşeană, care s-a intoxicat cu substanţe de acest gen.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Un tânăr a fost adus în comă la spital, după ce a consumat produse etnobotanice

Un tânăr a fost adus în comă la spital, după ce a consumat produse etnobotanice

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat pentru MEDIAFAX că, în cursul serii de sâmbătă, un tânăr de 18 ani a ajuns la spital în comă, după ce a consumat produse etnobotanice.

Băiatul a fost adus la această unitate medicală chiar de tatăl său, speriat că fiului său i s-a făcut rău. Medicul Tudor Ciuhodaru a precizat că familia tânărului susţine că acesta consumă plante etnobotanice de aproximativ două săptămâni.

"Pacientul a beneficiat încă din UPU de măsuri de suport respirator şi volemic, precum şi de examene clinice, biologice şi toxicologice complete. El este internat la secţia ATI-Toxicologie. Prognosticul rămâne rezervat. Când starea clinică o va permite, pacientul va beneficia de asistenţă şi suport psihologic", a afirmat Tudor Ciuhodaru.

În ultimele 24 de ore, alţi cinci tineri au ajuns în spitalul ieşean, după ce au consumat produse etnobotanice. Printre aceştia, se numără şi o femeie gravidă, în luna a şaptea, în vârstă de 26 de ani, care le-a spus medicilor că a luat astfel de produse cu intenţia de a ameliora durerile provocate de sarcină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici