Instanţa a admis acţiunea consorţiului care a participat la licitaţia pentru atribuirea acestui contract, format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering, împotriva Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi a câştigătorului licitaţiei, Consitrans.
Instanţa a mai obligat CNADNR să procedeze la reevaluarea integrală a ofertei consorţiului format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering, cu respectarea criteriilor de atribuire stabilite în fişa de date a achiziţiei, precum şi la reevaluarea celorlalţi participanţi, inclusiv a firmei Consitrans.
De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a mai decis reevaluarea calculului final al punctajului, ţinând cont şi de oferta financiară a consorţiului format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering.
Soluţia poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
Consorţiul format din firmele Search Corporation şi Tehnic Consulting Engineering a susţinut în instanţă că oferta sa a fost respinsă deşi preţul oferit pentru acest serviciu era mai mic cu un milion de euro. De asemenea, avocaţii au susţinut că partea tehnică a ofertei consorţiului nu a fost analizată de toţi membrii comisiei de specialitate de la CNADNR.
Pe de altă parte, CNADNR a arătat că există mai multe criterii pentru atribuirea unei licitaţii, preţul fiind unul dintre ele, însă nu cel principal.
Consitrans a câştigat contractul de consultanţă, de 11,92 milioane de lei, la sfârşitul lunii iunie.
Tronsonul Medgidia-Constanţa va fi executat de consorţiul italiano-german Astaldi-Max Boegl pentru 211 milioane euro, lucrările urmând să se finalizeze în 2011.