Săptămâna trecută, CSM l-a delegat în funcţia de director al Institutului Naţional al Magistraturii (INM) pe procurorul Dragoş Dumitru, care era unul dintre adjuncţii şefului institutului.
Candidaţii pentru funcţiile de director şi director adjunct la INM nu au obţinut, în 31 martie, numărul de voturi necesare pentru a fi desemnaţi de CSM în aceste posturi.
Pentru poziţia de şef al INM, care a rămas vacantă de la 1 aprilie, au candidat directorul Institutului Naţional al Magistraturii, judecătorul Constantin Brânzan, şi adjunctul acestuia, judecătoarea Diana Ungureanu.
Pentru postul de director adjunct al INM a candidat procurorul Otilia Iolanda Micloşină, de la Parchetul Judecătoriei Reşiţa.
Candidaţii au susţinut un interviu în faţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, constând în susţinerea unui plan managerial vizând, în principal, verificarea aptitudinilor manageriale ale acestora, potrivit unui comunicat al CSM.
Plenul CSM a respins toate cele trei candidaturi.
În 2008, Diana Ungureanu, judecător la Curtea de Apel Piteşti, a fost desemnată ca director adjunct al INM, de către fosta conducere a Consiliului Superior al Magistraturii, iar pentru poziţia de director al Institutului a fost numit Constantin Brânzan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un mandat de trei ani.
La încheierea acestui mandat, mai mulţi judecători şi procurori spun că prestigiul INM a pălit sub conducerea tandemului Brânzan-Ungureanu.
Potrivit planului de management (125 de pagini) depus la CSM de candidatul Brânzan, acesta a făcut o trecere în revistă a activităţii Institutului, în timp ce Ungureanu a prezentat targeturile INM (pe 125 de pagini, din care zece reprezintă CV-ul).