- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un test de sânge pentru detectarea cancerului mamar ar putea fi disponibil în câteva luni
Un test de sânge revoluţionar, care poate detecta cancerul mamar cu până la patru ani înaintea mamografiilor standard, ar putea fi disponibil în doar câteva luni, potrivit cercetătorilor britanici, informează dailymail.co.uk.
Un test de sânge pentru detectarea cancerului mamar ar putea fi disponibil în câteva luni
Testul ar putea salva vieţile a mii de femei şi ar permite altor câteva mii de paciente să evite extirparea glandei mamare sau tratamentele anticancer extrem de dure.
Experţii spun că ratele de supravieţuire ar creşte semnificativ pentru că, descoperit în stadiu incipient, cancerul mamar este considerat tratabil.
Potrivit sursei citate, maladia, cea mai comună formă de cancer în rândul femeilor, ucide anual, la nivel mondial, aproximativ 500.000 de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Testul, dezvoltat de Oncimmune, compania de tehnologie a Universităţii din Nottingham, detectează modificările chimice subtile care apar în fluxul sangvin din cauză că organismul reacţionează la prezenţa celulelor canceroase.
Testul poate detecta modificările chiar şi dacă în organism există un număr mic de celule canceroase, înainte de apariţia chisturilor.
Rezultatele testelor clinice au fost considerate încurajatoare. Mii de voluntare din Marea Britanie, din mai multe tranşe de vârstă şi mai multe grupuri etnice, au acceptat să încerce testul pentru a confirma acurateţea lui.
Profesorul John Robertson, chirurg la Universitatea din Nottingham, este cel care a început cercetările, în urmă cu zece ani. Acesta a indicat că abia peste câţiva ani se va şti cu certitudine dacă testul funcţionează. Ulterior, testul ar putea fi adaptat şi pentru identificarea altor tipuri de cancere.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO