Un timişean a adunat buletinele localnicilor, promiţându-le urna mobilă
Un bărbat din localitatea timişeană Liebling este anchetat după ce a adunat cărţile de identitate ale unor localnici, promiţându-le că vor putea vota la urna mobilă şi susţinând că primarul i-a cerut să întocmească o listă în acest sens.
Un timişean a adunat buletinele localnicilor, promiţându-le urna mobilă (Imagine: Mediafax Foto)
Mai mulţi localnici din comună au rămas fără cărţi de identitate, după ce un vecin le-a cerut documentele, oferindu-se "să îi ajute" pentru ca urna mobilă să ajungă la ei acasă şi să poată vota, cu toate că doar patru din cele douăzeci de persoane care şi-au dat actele nu se pot deplasa.
Surprins de poliţiştii sesizaţi de viceprimarul comunei, în timp ce voia să convingă alţi oameni să-i dea documentele, bărbatul, Oprea Zaharia, a spus că primarul i-a cerut să facă acest lucru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
"L-am identificat pe domnul Oprea Zaharia, locuitor al localităţii Liebling, având asupra sa 22 de buletine pe care urma să le ducă la primar pentru a întocmi nişte liste pentru urna mobilă. Sunt întocmite actele, se audiază persoanele, va fi audiat şi primarul cu privire la aspectele astea şi, în raport de asta, se va da o soluţie", a afirmat Ştefan Rusu, şeful postului de Poliţie din localitate.
Actualul viceprimar al localităţii, Ioan Munteanu, membru PNL şi candidat la funcţia de primar din partea Alianţei pentru Timiş (formată din PNL, PNŢCD şi FDGR), susţine că primarul intenţiona să fraudeze alegerile.
"Am găsit 22 de buletine la domnul Zaharia Oprea. Şeful de post l-a întrebat: «Domnul Oprea, de unde sunt astea?» «Păi m-a trimis domnul primar să aduc buletine să facă nu ştiu ce tabel cu urna mobilă. Primarul comunei Liebling voia să mai câştige nişte voturi pe căi neortodoxe", a spus viceprimarul Ioan Muntean.
Locuitorii comunei spun că nu ştiau că nu au voie să-şi dea buletinele şi nici că urna mobilă ajunge doar la oamenii care nu se pot deplasa.
Primarul a afirmat că nu se simte vinovat cu nimic.
"O singură persoană a venit la mine şi a spus că sunt oameni bolnavi pe care i-a servit întotdeauna şi să meargă să ia buletinele şi să facă certificate de la medic pentru vot. Nu l-am pus eu, el a venit la mine şi i-am zis: «Fă ce vrei». În niciun caz oamenii nu ar fi trebuit să-şi dea buletinele", a declarat Mircea Mehedinţi, primarul din Liebling, candidat din partea PDL pentru un nou mandat.
În urma incidentului, a fost sesizat şi preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie din comună, care a transmis sesizarea oamenilor legii, aceştia începând o anchetă.
"Pentru alegătorii netransportabili din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele Biroului Electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, să meargă urna mobilă. La cererea scrisă, trebuie ataşat actul medical care să ateste imposibilitatea de a merge să voteze la secţie. În lege nu se specifică adunarea buletinelor", a afirmat preşedintele biroului electoral Dumitru Nicolescu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO