Un traficant a fost prins când ridica un colet cu 10 kg. de canabis, expediat din Spania

  • Un bărbat a fost prins în flagrant delict, la scurt timp după ce ar fi ridicat un colet, expediat din Spania, în care se aflau aprox. 10 kilograme de canabis, porţionate în 24 de pungi vidate.
  • El, împreună cu alte persoane, intenţiona să vândă drogurile la festivaluri sau alte evenimente artistice.
Urmărește
466 afișări
Imaginea articolului Un traficant a fost prins când ridica un colet cu 10 kg. de canabis, expediat din Spania

Un traficant a fost prins când ridica un colet cu 10 kg. de canabis, expediat din Spania

„La data de 5 iulie 2024, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu, au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc. Din materialul probator administrat a reieşit faptul că doi cercetaţi, împreună cu alte trei persoane (care se sustrag urmăririi penale), ar fi procurat din Spania şi introdus pe teritoriul ţării droguri de risc (canabis), în scopul comercializării către consumatori din municipiul Bucureşti şi judeţele limitrofe, în cadrul unor festivaluri de muzică sau a altor evenimente artistice”, informează DIICOT.

Procurorii arată că vineri unul dintre cercetaţi a fost prins în flagrant delict, la scurt timp după ce ar fi ridicat un colet, introdus în România prin intermediul unei firme de curierat, în care se aflau aproximativ 10 kilograme de canabis, porţionate în 24 de pungi vidate.

Faţă de bărbat, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Giurgiu au luat măsura reţinerii, ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu dispunând arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

„În continuarea activităţilor de urmărire penală din cadrul dosarului penal, în urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate alte 400 de grame de drog de risc (canabis), 155.200 de euro (cu privire la care există bănuială rezonabilă că provine din activitatea infracţională a persoanelor cercetate), precum şi alte mijloace de probă. La data de 5 iulie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Giurgiu au dispus faţă de un alt cercetat măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, se mai arată în comunicat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală. Activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici