Roxana Molocea, coordonator Telefonul Vârstnicului: „Numărul total de apeluri primite depăşeşte 1.100 de interacţiuni, iar numărul de beneficiari noi a ajuns la peste 384 de persoane. În contextul actual, s-au modificat şi nevoile vârstnicilor”
Bătrânii sună atât pentru sprijin moral, cât şi pentru ajutor în gospodărie.
„Principalele nevoi ale vârstnicilor sunt cumpărături livrate la domiciliu, au nevoie de sprijin material, cu precădere mâncare gătită la domiciliu sau au nevoie de o persoană care să-i ajute la activităţile de bază, la activităţile casnice. De asemenea, vârstnicii ne solicită sprijin moral.”
O doamnă în vârstă de 87 de ani, pe nume Dorina, este printre seniorii care găsesc întotdeauna sprijin la Telefonul Vârstnicului. „Locuieşte singură de foarte mult timp. În această perioadă, singurătatea este şi mai apăsătoare, pentru că nu mai poate ieşi nici până la magazinul de lângă bloc şi nici nu mai poate sta pe bancă, la aer. Colega mea Ioana, care o sună pentru socializare de mai bine de un an, a hotărât ca acum să o sune mai des. Povestesc despre ce reţete au mai gătit sau ce emisiuni au mai văzut.”
Telefonul Vârstnicului poate fi apelat gratuit. Linia poate fi accesată şi de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situaţie dificilă în care se află un bătrân.