Una dintre victimele exploziei de la Oltchim a murit

Una dintre victimele exploziei produse, marţi, la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, care trebuia să ajungă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a murit în timp ce era adusă de la Vâlcea cu elicopterul, medicii aplicând fără succes procedurile de resuscitare. Aceasta a fost dusă la morga unităţii medicale bucureştene.

Urmărește
5 afișări
Imaginea articolului Una dintre victimele exploziei de la Oltchim a murit

Una dintre victimele exploziei de la Oltchim a murit

Femeia, A.E., în vârstă de 41 de ani, operator chimist la Oltchim, avea arsuri de gradele III şi IV pe 98 la sută din suprafaţa corpului, precum şi traumatisme cranio-cerebral şi toracic, potrivit ASP Vâlcea.

Astfel, bilanţul exploziei de la combinatul Oltchim este un mort şi şapte răniţi.

În urma exploziei produse, marţi, în jurul orei 12.00, la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost rănite opt persoane, dintre care trei grav.

Doi dintre cei trei răniţi grav în explozia de la Oltchim au fost aduşi, în jurul orei 16.45, la Spitalul de Arşi din Capitală, aceştia având arsuri de gradele III şi IV pe 90 la sută din suprafaţa corpului, iar cea de a treia persoană, care a decedat, urma să ajungă la Spitalul Floreasca. Cei doi răniţi internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arşi Bucureşti - B.M. (34 de ani) şi C.E (37 de ani) - sunt operatori chimişti la combinatul Oltchim, potrivit Autorităţii de Sănătate Publică Vâlcea.

Alţi doi răniţi în explozia de la combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea au ajuns, marţi seară, la Spitalul de Arşi din Capitală, aceştia având arsuri pe aproximativ 20 la sută din suprafaţa corpului.

Cei doi - un bărbat de 52 de ani şi o femeie de 47 de ani - au fost transportaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu ambulanţe. Aceştia au arsuri de gradele II şi III pe spate şi pe mâini, într-o proporţie de aproximativ 20 la sută din suprafaţa corpului.

Potrivit directorului combinatului Oltchim, Constantin Roibu, explozia de la Oltchim a fost cauzată cel mai probabil de defectarea unei pompe de recirculare, oprirea acesteia ducând la creşterea presiunii într-un reactor de poliester.

VEZI VIDEO

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ca o echipă guvernamentală, formată din reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Ministerului Muncii şi Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, să se deplaseze în judeţul Vâlcea, pentru a evalua situaţia creată în urma accidentului de la Oltchim. Delegaţia este condusă de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, şi de ministrul Muncii, Paul Păcuraru. Delegaţia guvernamentală va analiza măsurile urgente care se impun, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici