Undă verde de la Ministerul Educaţiei pentru Joblandia. Ministerul Educaţiei semnează protocolul de colaborare cu HRClub pentru Joblandia, programul naţional de orientare în carieră dedicat liceenilor

  • HR Club, asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România, anunţă semnarea protocolului de colaborare cu Ministerul Educaţiei pentru programul Joblandia, începând cu anul şcolar 2024-2025.
  • Prin Joblandia, tinerii liceeni din întreaga ţară pot avea acces la un mix de vizite în peste 80 de companii, în Săptămâna Altfel şi în Săptămâna Verde, pentru a se orienta mai bine în alegerea unei facultăţi şi a unei cariere. Programul este gratuit pentru toţi beneficiarii, atât licee cât şi companii.
Urmărește
67 afișări
Imaginea articolului Undă verde de la Ministerul Educaţiei pentru Joblandia. Ministerul Educaţiei semnează protocolul de colaborare cu HRClub pentru Joblandia, programul naţional de orientare în carieră dedicat liceenilor

Undă verde de la Ministerul Educaţiei pentru Joblandia. Ministerul Educaţiei semnează protocolul de colaborare cu HRClub pentru Joblandia, programul naţional de orientare în carieră dedicat liceenilor

Protocolul de colaborare a fost încheiat pentru o perioadă de doi ani şi are ca obiect promovarea proiectului Joblandia în rândul profesorilor şi elevilor. În cadrul programului, elevii vor interacţiona cu experţi din diferite domenii, aflând de la aceştia abilităţile necesare pentru o carieră de succes.

Colaborarea cu Ministerul Educaţiei va duce programul Joblandia la următorul nivel, cu siguranţă. Ne dorim să ajungem la cât mai mulţi diriginţi care să organizeze cât mai multe vizite în companii, din domenii cât mai diverse. Am testat Joblandia în 2023 şi prima jumătate a anului 2024. De acum suntem pregătiţi pentru scalare iar aici parteneriatul cu Ministerul Educaţiei are o importanţă strategică”, spune Dana Cavaleru, director executiv HRClub

Lansat în 2023, programul naţional Joblandia beneficiază deja de 50 de locaţii disponibile pentru vizite de companii din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanta, Giurgiu, Alba-Iulia, Ploieşti, Timişoara, Braşov, Tg. Mureş, Covasna, Lugoj, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, Roman, Piteşti, Salonta, Satu Mare. Cele peste 80 de companii înscrise în platformă sunt branduri de prestigiu din banking, servicii de mobilitate, resurse umane, tehnologie, producţie alimentară, retail, industria de automobile, petrol şi gaze, asigurări, servicii profesionale, industria de electrocasnice, industria de înfrumuseţare.  

Joblandia este o soluţie unică în România, iar nevoia pe care o adresează este imensă. Vorbim de mai bine de jumătate de milion de liceeni care merită să fie orientaţi cât mai autentic şi relevant către o viitoare profesie. E greu să te pregăteşti să intri la o facultate de finanţe, de exemplu, dacă singura ta experienţă directă cu banca este bancomatul sau puşculiţa. Cu Joblandia, sperăm să schimbăm modul în care abordăm educaţia practică în liceele din România. În acelaşi timp, vrem să aducem companiile mai aproape de generaţia Z. Până acum, am primit feed-back foarte bun despre vizitele organizate cu ajutorul Joblandia, atât din perspectiva liceenilor cât şi a companiilor”, spune Cristina Gheorghe, project manager Joblandia

Din 2023 în Joblandia s-au înscris 150 de licee cu profil teoretic, economic, tehnic sau de informatică. Peste 5000 de liceeni din toată ţara au mers la cel puţin o vizită într-o companie prin programul Joblandia. Vizitele au fost organizate cu predilecţie în companiile din banking, media, producţie şi tehnologie şi au avut o durată medie de trei ore. Fiecare companie a fost încurajată să ofere nişte experienţe de vizitare relevante şi memorabile.

Octavia Popescu Gavrilă, profesor la Colegiul Naţional Tudor Vianu din Bucureşti, este unul dintre primii diriginţi care au accesat programul Joblandia pentru elevii săi şi, în scurt timp, a ajuns la un număr record de vizite cu clasa, într-un mix de companii din Bucureşti şi Prahova.

Ca diriginte, cred că e responsabilitatea mea să le arăt elevilor mei pentru ce învaţă, ce opţiuni de carieră există pentru ei după ce vor termina facultatea. De aceea m-am bucurat când am aflat că există Joblandia. Ne-am înscris imediat liceul. Cu clasa mea am fost la 20 de vizite. Printre altele, am mers să vedem o rafinărie, o bancă comercială, o bancă centrală, o mare televiziune şi o companie de tehnologie. Copiii au fost fascinaţi, iar acum sunt ambasadori ai proiectului: vorbesc cu prieteni, familie, cunoscuţi despre experienţele lor şi despre ce au învăţat. Mi-ar fi plăcut să existe Joblandia când eram elevă. Vom accesa Joblandia în fiecare an!” - Octavia Popescu Gavrilă, profesor la CN Tudor Vianu, Bucureşti.

Din septembrie 2024, în Joblandia sunt aşteptate licee din toată ţara pentru vizite în industrii cât mai diverse. Înscrierea în platforma joblandia.ro durează 15 minute, este gratuită şi poate fi realizată de către fiecare diriginte în parte sau de către reprezentatul de HR al companiei care doreşte să se implice în program. Pentru 2024 se estimează înrolarea altor 100 de licee la nivel naţional şi a altor 50 de companii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici