Şcoala românească nu te pregăteşte pentru job-urile viitorului. Nouă din 10 părinţi cred asta, potrivit unui studiu al Avenor College. Aproape 50% dintre părinţi consideră, de asemenea, că IT-ul este domeniul pe care copilul îl va alege.
Părinţii au o contribuţie esenţială în dezvoltarea copiilor, iar competenţele de gândire logică şi comunicarea nu trebuie să lipsească, potrivit expertei în educaţie, Daniela Vişoianu.
„Este greu şi cred că e o discuţie la nivel mondial, ca la 18 ani să faci o opţiune de viaţă care să te ţină toată viaţa, profesional vorbind. Competenţele acestea de bază, aşa numitele competenţe soft, e prea târziu să încercăm să le mai formăm la 22, 23 de ani. Şi ele sunt fixate ca atitudine faţă de muncă în copilăria timpurie şi ulterior în şcoala din învăţământul general obligatoriu.”, a spus Daniela Vişoianu.
Cezar a finalizat clasa a douăsprezecea şi se pregăteşte să aplice pentru facultatea de IT, cu toate că părinţii nu l-au susţinut în această alegere. El crede că e o meserie de viitor.
„Implică matematică şi îmi place să mă joc cu programele şi în sistemul de operare. Este stabil, o să merg în foarte multe ţări şi salariul o să fie ridicat, faţă de drept. Dacă învăţ dreptul în România îmi va fi foarte greu să îl practic în altă ţară.”, a spus Cezar Vodislav.