Unde să locuieşti ca să câştigi bine! Salariile medii pe oraşe şi meserii

După ce salariile din România au scăzut cu 20-30 de procente faţă de anii anteriori crizei, de la jumătatea anului trecut, românii au început să câştige mai mult. Cu toate acestea, diferenţele rămân semnificative între câştigurile dinainte de 2008 şi prezent.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Unde să locuieşti ca să câştigi bine! Salariile medii pe oraşe şi meserii

Unde să locuieşti ca să câştigi bine! Salariile medii pe oraşe şi meserii (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Şi dacă ne-am aştepta ca meseriile care necesită studii superioare sau joburile din Bucureşti să ofere câştiguri mai mari decât restul, există şi situaţii în care angajaţii cu studii medii câştigă mai mult decât licenţiaţii, iar în alte oraşe decât Capitala veniturile sunt mai mari.

Potrivit Calculatorului de salarii, serviciu oferit de site-ul de recrutare Myjob, dacă un manager general câştigă cel mai bine în Bucureşti, respectiv cu mult peste 1.000 de euro, venit comparabil cu cel din Cluj sau Timişoara, în cazul şoferilor lucrurile nu stau deloc la fel.

De exemplu, venitul cel mai mare îl are un şofer din Constanţa cu peste cinci ani de experienţă, respectiv 550 de euro pe lună, urmat de Iaşi - 500 de euro şi de Braşov - 450 de euro.

Şoferii din Capitală au un venit mediu lunar de 400 de euro, ca şi cei din Cluj, în timp ce în Timişoara această meserie se remunerează cu 350 de euro pe lună.

Citeşte mai multe despre salariile medii pe oraşe şi meserii pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici