Unele cazuri de violenţă în şcoli, cauzate de plecarea părinţilor în străinătate
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Svetlana Preoteasa, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că părinţii ar trebui să se implice activ alături de şcoală în educarea copiilor, considerându-i vinovaţi pe unii dintre aceştia de cazurile de violenţă din şcoli.
Unele cazuri de violenţă în şcoli, cauzate de plecarea părinţilor în străinătate (Imagine: Mediafax Foto)
Preoteasa a spus că MECT a lansat un amplu proiect denumit "Împreună împotriva violenţei. Părinţii din nou la şcoală" prin care încearcă să implice părinţii în educarea elevilor şi stoparea violenţei în şcoli.
Potrivit sursei citate, există probleme cu violenţa în şcoală în unele judeţe deoarece foarte mulţi copii sunt lăsaţi singuri acasă, părinţii plecând la muncă în străinătate. Svetlana Preoteasa a explicat că de cele mai multe ori, copiii sunt lăsaţi în grija unor persoane din familie, chiar vecini sau sunt lăsaţi singuri acasă, acest lucru afectând comportamentul elevilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Secretarul de stat a dat exemplul elevului din Botoşani care şi-a bătut profesoara, un elev care de fapt era singur acasă cu tatăl, mama fiind plecată la muncă în străinătate. Preoteasa a spus că acest elev, cu rezultate bune, a avut "o cădere" când a aflat că mama nu vine acasă de Paşti şi astfel ar fi ajuns să aibă acea reacţie.
"În general părinţii, în momentul în care le asigură toate condiţiile materiale copiilor şi ei numai pentru asta se luptă, consideră că şi-au îndeplinit datoria de părinte şi au făcut educaţie. Nu este aşa. Părintele vine la şcoală numai ca să tragă la răspundere profesorul că i-a dat o notă mică copilului, părintele nu vine la şcoală să colaboreze cu profesorul şi împreună să vadă ce pot face pentru copil. Părinţii nu îşi mai petrec timpul liber alături de copiii lor pentru că nu mai au timp liber, iar atunci copilul este dezorientat", a mai spus Svetlana Preoteasa.
Reprezentanta Ministerului Educaţiei s-a declarat nemulţumită de faptul că atunci când apar cazuri de violenţă se dă vina pe şcoală şi nu se înţelege că există două entităţi care ar trebui să educe un copil: şcoala pe de o parte şi familia pe de altă parte. Ea a adăugat că un rol ar trebui să îl aibă şi alţi factori care să interzică spre exemplu accesul unor copii în baruri, la cumpărarea băuturilor alcoolice, ţigărilor sau revistelor cu conţinut pornografic.
Potrivit sursei citate, Ministerul Educaţiei încearcă să diminueze violenţa în şcoli prin mărirea numărului de psihologi, în prezent la fiecare 400 de elevi existând un psiholog.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO