„Vă comunicăm faptul că, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, se află în lucru un dosar penal format ca urmare a unei sesizări privind nereguli în modul de întocmire a analizei ADN de către specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală, ca urmare a expertizei dispuse privind dispariţia minorei Alexandra Măceşanu”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Parchetului General.
Urmărirea penală a fost începută in rem pentru infracţiunile de favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu, mai arată sursa citată.
Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a anunţat încă de la finele lunii august, după discuţia cu procurorul general, că va fi deschis dosar penal in rem, la PÎCCJ, pentru a fi efectuate verificări la INML privind modul în care instituţia a analizat oasele găsite la Caracal.
Tot în acea perioadă a fost finalizat şi raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii privind INML. Verificările au fost dispuse de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, după ce Alexandru Cumpănaşu a depus o solicitare în acest sens. Potrivit raportului, INML a respectat procedurile în analizarea probelor găsite în casa lui Gheorghe Dincă.
Bogdan Licu, despre rezultatele INML privind ADN-ul Alexandrei: Bineînţeles că sunt valabile
Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat marţi că raportul INML privind ADN-ul este valabil, chiar dacă pe rolul Parchetului există un dosar penal in rem care analizează modul în care specialiştii au efectuat analiza oaselor găsite în Caracal în cazul Alexandrei.
„Am încredere în colegii procurori de la DIICOT, sunt convins că dânşii analizează toate chestiunile. De fapt, stând de vorbă cu ei m-au asigurat că sunt mai multe versiuni de anchetă, analizează toate sesizările, toate indiciile. Sunt convins că la finalul anchetei, vor fi lămurite toate aspectele. Este o desfăşurare de forţe aproape unică în istoria parchetului. Este cea mai amplă investigare în acest tip de infracţiuni care s-au desfăşurat în cadrul PICCJ”, a declarat procurorul general la sediul CSM.
Întrebat dacă rezultatele INML în privinţa ADN-ului Alexandrei Măceşanu sunt valabile, în contextul dosarului penal in rem privind analizele specialiştilor, Bogdan Licu a răspuns: „Bineînţeles că sunt valabile”.