Ungureanu interesat de cazul exploziei din Sighetu Marmaţiei, inclusiv de cum se dau licenţe de gaze

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu este interesat de cazul exploziei din Sighetu Marmaţiei, inclusiv de modul în care sunt acordate licenţe pentru lucrări de gaze, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Urmărește
186 afișări
Imaginea articolului Ungureanu interesat de cazul exploziei din Sighetu Marmaţiei, inclusiv de cum se dau licenţe de gaze

Ungureanu interesat de cazul exploziei din Sighetu Marmaţiei, inclusiv de cum se dau licenţe de gaze (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax foto)

"Premierul a fost foarte interesat de acest subiect şi ia în calcul o serie de elemente de interes legate de această chestiune. Nu este în directa problemă a Guvernului ceea ce s-a întâmplat acolo, interesul Guvernului este ca ancheta în desfăşurare să poată da rezultate concludente în legătură cu accidentul respectiv", a spus Suciu.

Întrebat de jurnalişti ce elemente sunt în atenţia şefului Guvernului, purtătorul de cuvânt a arătat că este vorba de modul în care sunt acordate licenţele pentru lucrări de gaze.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va verifica dacă firma Berg Sistem Gaz, care livrează gaze naturale în Sighetu Marmaţiei, unde sâmbătă au fost înregistrate două explozii la un club, a derulat inspecţiile periodice obligatorii la reţeaua de gaze din localitate.

"ANRE poate verifica doar dacă firma Berg Sistem Gaz a făcut inspecţiile periodice obligatorii la reţeaua de gaze din clădirea din Sighetu Marmaţiei. Verificările ANRE vor începe doar după ce se vor încheia anchetele Parchetului şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă", au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse din instituţie.

Potrivit gândul.info, SC Berg Sistem Gaz, care se ocupă de distribuirea gazelor în Sighetu Marmaţiei, şi al cărei director local a fost grav rănit în explozia de duminică, de la clubul Euphobia, este o firmă mică, cu sediul declarat în trei camere de pe bulevardul Carol din Bucureşti.

Primăria Sighetu Marmaţiei a refuzat iniţial să acorde autorizaţie firmei Berg Sistem Gaz pentru că societatea nu plătise taxa în acest sens, însă firma a dat în judecată primăria, după care şi-a asumat un angajament de plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici