- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.04.2015, 18:56)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unitate modernă pentru arşi, deschisă la Spitalul Floreasca
Prima unitate modernă de îngrijire a bolnavilor arşi grav din România a fost inaugurată joi la Spitalul Floreasca, fiind doată cu o uzină de aer steril care intră prin plafon şi o cameră pentru oxigenoterapie hiperbară.
Urmărește
694 afișări
Unitate modernă pentru arşi, deschisă la Spitalul Floreasca (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, prezent la inaugurare, a precizat că Spitalul de Urgenţă Floreasca are o unitate de elită, prima dintr-o serie care va avea cinci sau chiar şase unităţi de acest fel.
"Celelalte unităţi vor fi deschise pe structura centrelor universitare Cluj, Timişoara, Târgu Mureş. Este important să deschidem şi alte centre în ţară pentru a nu mai pierde timpul cu transportul pacientului", a mai spus ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
La rândul lui şeful Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă de la Floreasca, Ioan Lascăr, a spus că această unitate este unică în România şi este realizată după toate rigorile internaţionale.
"Acest proiect a demarat în urmă cu 15 ani. Prin amabilitatea şi contribuţia consistentă a Primăriei Sectorului 1, am reuşit într-o anumită etapă să ridicăm o parte din această construcţie. În final domnul ministru Bănicioiu ne-a ajutat cu fonduri consistente pentru dotarea acestei unităţi la nivelul exigenţei şi standardelor actuale", a spus Lascăr.
El a mai spus că unitatea are deasupra o uzină de aer steril, singurul aer care intră în unitate, prin plafon. De asemenea unitatea are o cameră pentru oxigenoterapie hiperbară, care poate fi utilizată pentru un singur pacient.
"Aceasta este unică în ţară. Repet este vorba de pacientul ars grav. Pacientul este instalat pe un brancard care culisează şi este introdus într-un modul care seamănă cu unul spaţial. Este închis etanş, iar în interior se realizează o presiune crescută a oxigenului, ceea ce permite oxigenarea ţesuturilor fără a mai fi necesară oxigenarea pe cale sanguină şi respiratorie, adică oxigenul pătrunde în ţesuturi prin tegumente, având o concentraţie şi o presiune mult mai mare. Este una din procedurile terapeutice care ne ajută să scurtăm perioada de vindecare mai ales în cazul arsurilor cu profunzime mare", a explicat profesorul Lascăr.
Tot în noua unitate există rinichi artificial pentru pacientul dializat, dar şi un aparat de radiologie mobil pentru intervenţii de ortopedie. Niciun echipament din această unitate nu pleacă într-o altă secţie, în schimb medici de diverse specialităţi tratează pacientul ars de suferinţele colaterale în această unitate.
Practic, clinica de chirurgie plastică a fost extinsã cu această nouă structură sanitară.
"Aveam 40 de paturi, acum avem în plus şase, aveam două săli de operaţie în departament şi una la cronici, acum avem aici una pentru pacientul cu arsură gravă. Avem 3.500 de internări pe an. Această unitate este destinată în exclusivitate arşilor grav, cu peste 50% din suprafaţa corpului cu arsură profundă, estimăm că vor fi probabil câteva zeci pe an", a adăugat şeful clinicii
Noua unitate ar putea deveni operaţională în luna mai, după ce vor fi organizate concursuri pentru a fi angajaţi medici şi asistente.
Pentru amenajarea centrului ministerul a alocat în intervalul 2007-2014 peste patru milioane de euro.
Construcţia Unităţii de Arşi de la Floreasca a fost realizată în întregime cu fonduri de la Primăria Sectorului 1 şi a fost finalizată în 2008. Aparatura medicală a fost cumpărată din fonduri de la Ministerul Sănătăţii fiind alocate 4,2 milioane de euro. Alţi 89.000 de euro au fost primiţi din sponsorizări.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe