Unitatea în care şi-a desfăşurat activitatea pompierul salvator Gabriel Boitan îi va purta numele

Unitatea de pompieri în care şi-a desfăşurat activitatea sublocotenentul post-mortem Gabriel Boitan îi va purta numele, în semn de recunoaştere a sacrificiului acestuia, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Constantin Cătălin Chiper.

Urmărește
959 afișări
Imaginea articolului Unitatea în care şi-a desfăşurat activitatea pompierul salvator Gabriel Boitan îi va purta numele

Unitatea în care şi-a desfăşurat activitatea pompierul salvator Gabriel Boitan îi va purta numele (Imagine: Florin Buliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Sublocotenentul post-mortem Gabriel Boitan a fost condus pe ultimul drum, sâmbătă, la Feteşti de către familie, colegi, reprezentaţi ai Ministerului Afacerilor Interne şi ai unor instituţii publice centrale şi locale, precum şi de alte persoane.

La ceremonialul militar de înmormântare a pompierului salvator Gabriel Boitan a fost prezent şi secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper, care a depus o coroană de flori din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

"Unitatea de pompieri în care şi-a desfăşurat activitatea sublocotenentul post-mortem Gabriel Boitan îi va purta numele, în semn de semn de recunoaştere a sacrificiului acestuia", a spus secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper.

Pompierul salvator Gabriel Boitan lucra la Garda de Intervenţie Feteşti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Barbu Catargiu" al judeţului Ialomiţa.

În cadrul ceremonialului, secretarul de stat a înmânat familiei îndoliate drapelul României de pe catafalc şi a reafirmat sprijinul conducerii Ministerului Afacerilor Interne pentru familia îndurerată.

Pompierul salvator Gabriel Boitan, care a murit în timpul unei operaţiuni de salvare la Feteşti, a fost avansat în gradul de sublocotenent post-mortem şi decorat, vineri, de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, cu medalia Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii deUrgenţă.

Secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper, coordonator al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a lansat, vineri, un apel umanitar, personalul MAI putând contribui, în semn de solidaritate, la ajutorarea familiei pompierului salvator Gabriel Boitan.

Sublocotenentul post-mortem Gabriel Boian era căsătorit şi avea doi copii.

"În cei cinci ani de carieră militară ca pompier salvator, Gabriel Boitan a participat la numeroase intervenţii, aflându-se permanent la datorie, oferind tuturor camarazilor un exemplu de curaj, profesionalism şi dăruire", arată MAI, într-un comunicat de presă.

Gabriel Boitan, în vârstă de 41 de ani, a murit joi, în timp ce intervenea pentru salvarea a doi muncitori care făceau lucrări la sistemul de canalizare şi au rămas prinşi sub un mal de pământ.

La locul accidentului au ajuns un echipaj de salvatori şi un echipaj SMURD de la Garda de Intervenţie Feteşti, din care făcea parte şi plutonierul Gabriel Boitan. După luarea unor măsuri de protecţie a malului, trei pompieri au intervenit, reuşind să-l scoată pe unul dintre muncitori. În momentul în care au încercat să-l scoată pe cel de-al doilea muncitor, un mal de pământ s-a surpat peste salvatori.

Cei trei pompieri au fost scoşi la scurt timp de sub malul de pământ, însă, din cauza loviturilor suferite la torace, plutonierul Gabriel Boitan a decedat, a precizat MAI.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, Constantin Nae, a declarat că medicii de la Ambulanţă au încercat timp de aproximativ o oră sa îl resusciteze pe Gabriel Boitan, însă fără rezultat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici