- Home
- Social
- (05.01.2022, 15:47)
- Alexandru Gologan
Uniunea Europeană interzice tuşurile colorate folosite la tatuare din motive sanitare. Există, însă, şi excepţii
- Din 4 ianuarie 2022, Uniune Europeană a interzis folosirea anumitor pigmenţi în procesul de tatuare
- Producătorii vor trebui să se adapteze noilor reguli, dar momentan nu au soluţii cu care să iasă pe piaţă
- Artiştii se plâng că noua măsura le va afecta radical munca
- Exceptate de la aplicarea noii directive sunt culorile albastru şi verde
Urmărește
1665 afișări
Sursa foto: MediafaxFoto
Saloanele de tatuaje din întreaga Uniune Europeană au intrat de marţi în criză, după ce noul regulament comunitar privitor la substanţe chimice a intrat în vigoare. Practic, din data de 4 ianuarie 2022 anumiţi pigmenţi coloraţi nu vor mai putea fi utilizaţi în procesul de tatuare.
Motivul? Conform cercetărilor efectuate, gama actuală de tuşuri colorate conţine substanţe chimice periculoase şi utilizarea lor poate genera în timp cancer, probleme de reproducere şi alte boli de piele.
Legea a fost aprobată în decembrie 2020, dar s-a acordat un an pentru ca industria tatuajelor să se poată ajusta şi găsi alternative. Cu toate acestea, la doi ani distanţă, producătorii nu au găsit soluţii viabile pentru a face faţă schimbării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: Vom prioritiza proiectele publice
-
Ţările NATO şi-au crescut cheltuielile militare. Ameninţările Rusiei şi întoarcerea lui Donald Trump au făcut ca Europa şi Canada să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu 20% în 2024
-
Criza de la Şantierul Naval Mangalia. BNS: DAMEN renunţă la acţiuni, statul român are drept de preempţiune
Comisia Europeană a acordat derogare pentru două culori, pentru care nu există înlocuitor: albastru şi verde.
Artiştii contestă noua lege şi reclamă faptul că munca lor va fi mult mai dificilă fără culori.
„Noul regulament complică mult dinamica muncii noastre. Sperăm ca furnizorii şi guvernanţii să găsească o punte comună pentru a rezolva această situaţie de criză”, au declarat mai mulţi artişti, conform Reuters.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: BREAKING. Ionuţ Dumitru, profesor ASE: România a depăşit Polonia la PIB per capita şi este peste Ungaria, Croaţia sau Grecia
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Citește și: Povestea răscolitoare a Vioricăi, moldoveanca vorbitoare de 6 limbi străine înmormântată fără preot la Florenţa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe