- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.09.2014, 13:01)
- Elvira Gheorghita , Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Universităţile de Arhitectură, Arte, Teatru şi Film au admiterea în septembrie. Câte locuri sunt disponibile şi care sunt condiţiile de admitere
Universităţile de Arhitectură, Arte, Teatru şi Film au admiterea în septembrie, oferind peste 1.000 locuri, la aproximativ 30 de specializări, candidaţii având de susţinut diverse probe practice specifice.
Urmărește
6792 afișări
Universităţile de Arhitectură, Arte, Teatru şi Film au admiterea în septembrie. Câte locuri sunt disponibile şi care sunt condiţiile de admitere (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
La Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" sunt disponibile 536 de locuri, din care 250 sunt la buget, un loc fiind pentru candidaţii romi la specializarea Arhitectură.
Candidaţii au putut opta pentru următoarele programe: la Facultatea de Arhitectură - programe de studii în română (302 locuri, dintre care 138 la buget) şi în engleză (50 din cei 302 declaraţi admişi, 25 la buget, din 138), la Urbanism - Proiectare şi planificare urbană (60 de locuri, dintre care 30 la buget) şi Amenajarea şi planificarea peisajului (40 de locuri, dintre care 20 la buget) - şi la Facultatea de Arhitectură de Interior - Arhitectură de interior (64 de locuri, 26 la buget), Design de produs (40 de locuri, 20 la buget) şi Mobilier şi amenajări interioare (30 de locuri, 15 la buget).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Concursul de admitere constă într-o probă de desen (liber şi tehnic) pentru Facultatea de Arhitectură, Facultatea de Arhitectură de Interior, şi respectiv o serie de teste de creativitate şi logică, exprimate grafic (reprezentare figurală, desen), pentru Facultatea de Urbanism.
Media generală minimă de admitere la Universitatea de Arhitectură este 6.
Taxele de studii pentru anul universitar 2014 - 2015 sunt între 3.000 şi 5.800 de lei.
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) organizează admiterea tot în septembrie, având disponibile 170 de locuri, dintre care 152 la buget, alte două locuri fiind pentru romi.
La Facultatea de Teatru se poate opta pentru specializările: Artele spectacolului - Actorie (45 de locuri la buget, 8 cu taxă), Păpuşi şi marionete şi Regie teatru, cu câte 10 locuri la buget şi câte unul la taxă, Coregrafie, cu 10 locuri la buget şi două la taxă -, Scenografie (10 locuri la buget, unul la taxă), Teatrologie (10 locuri la buget, unul la taxă).
Facultatea de Film are următoarele specializări: Regie de film şi tv (14 locuri la buget şi unul cu taxa), Imagine de film şi tv (14 la locuri buget şi unul cu taxă), Multimedia: sunet - montaj (14 locuri la buget, unul cu taxă) şi Comunicare audiovizuală, scenaristică, publicitate media, filmologie (15 locuri la buget şi unul cu taxă).
La Facultatea de Teatru, concursul de admitere constă într-o probă teoretică (test grilă şi eseu) comună tuturor specializărilor, care se notează cu admis/respins, la care se adaugă probe practice, ce includ lecturi, improvizaţie, cântat, interviu, realizarea unei schiţe şi comentarea unui spectacol, acestea notându-se de la 1 la 10.
Probele pentru intrarea la Facultatea de Film includ realizarea unei scurte naraţiuni filmice, adaptarea cinematografică a unui scurt text literar, test de cultură generală, testarea memoriei audio-vizuale.
Universitatea Naţională de Arte oferă 389 de locuri, dintre care 235 la buget, la următoarele specializări: la Facultatea de Arte Plastice - Pictură (20 de locuri la buget, 19 cu taxă), Sculptură (15 la buget, 13 cu taxă), Grafică (25 la buget, 19 cu taxă), Fotografie (20 la buget, 15 cu taxă) şi Pedagogia artelor plastice şi decorative (14 la buget, 4 cu taxă), la Facultatea de Arte Decorative şi Design - Artă murală (15 la buget, 10 cu taxă), Arte textile-design textil (14 la buget, unul cu taxă), Modă - design vestimentar (25 la buget, 15 cu taxă), Ceramică -Sticlă - Metal (19 la buget, 11 cu taxă), Design (35 la buget, 25 cu taxă), Scenografie şi eveniment artistic (10 la buget, 10 cu taxă) - şi la Facultatea de Istoria şi Teoria Artei - Istoria şi teoria artei (15 la buget, 10 cu taxă) şi Conservare şi restaurare (opt la buget, două cu taxă).
Pentru admiterea la toate specializările Facultăţii de Arte Plastice şi ale Facultării de Arte Decorative şi Design, mai puţin scenografie, candidaţii susţin o probă practică eliminatorie, şi în cele mai multe cazuri şi un test vocaţional şi un interviu.
La Scenografie, ei trebuie să prezinte o mapă cu minimum 20 lucrări şi să susţină un interviu bazat pe o bibliografie formată din piese de teatru şi filme.
Pentru specializarea Istoria şi teoria artei, se organizează concurs de dosare, departajarea făcându-se strict în funcţie de media de la bacalaureat, iar pentru Conservare şi restaurare candidatul suţine un interviu pe baza unei mape, care trebuie să includă minim 10 lucrări.
Taxa de şcolarizare la Universitatea Naţională de Arte este de 4.100 de lei pe an.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Amanta (devenită, între timp, titulara) ICH este gravidă?! 😲 Tatăl ar fi pufosul Goe, fiul unui multimilionar imobiliar
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe