- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.08.2017, 12:30)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UNTOLD: Peste 1.200 forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, mobilizate/ Evenimentul, inclusiv un festival al chiriilor. Clujenii închiriază chiar şi casele părinţilor
Peste 1200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, jandarmi, pompieri şi piloţi din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie - acţionează, în perioada 3 - 6 august, în Cluj-Napoca, pentru buna desfăşurare a Festivalului UNTOLD 2017.
Urmărește
1108 afișări
UNTOLD: Peste 1.200 forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, mobilizate/ Evenimentul, inclusiv un festival al chiriilor. Clujenii închiriază chiar şi casele părinţilor
"Jandarmeria Română şi celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au luat măsuri suplimentare în vederea asigurării şi menţinerii ordinii publice, prin intensificarea acţiunilor de patrulare şi acţiuni preventive atât în proximitatea locului de desfăşurarea a evenimentului, cât şi în zonele de cazare şi pe traseele care converg către locaţia evenimentului. În toată această perioadă, forţele de ordine vor menţine şi vor asigura ordinea publică în zona gărilor, a aeroportului, în mijloacele de transport în comun, precum şi în zonele de cazare a turiştilor români şi străini care se vor afla în municipiul Cluj-Napoca pe durata desfăşurării festivalului", transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În zona de desfăşurare a festivalului va fi amenajată şi va funcţiona, 24 de ore din 24, o secţie de poliţie.
"Un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. cu un elicopter tip EC-135, dotat cu sistem supraveghere şi înregistrare tip FLIR, va survola zona, pentru monitorizarea şi transmiterea în timp real a datelor şi imaginilor în scopul adaptării dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică din locurile de desfăşurare a întregului eveniment", informează ministerul.
Potriviti IGSU, pe toată durata festivalului, peste 200 de pompieri militari din cadrul a patru inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă, în colaborare cu 26 de medici şi asistenţi de urgenţă ai UPU-SMURD Cluj şi 30 de studenţi voluntari SMURD Cluj, vor asigura măsuri de prim-ajutor medical, evacuare în situaţii de urgenţă, respectiv prevenire şi stingere a incendiilor.
În perimetrul de desfăşurare a festivalului vor fi operaţionalizate cinci Puncte Medicale Avansate şi un spital mobil, ce vor fi deservite de paramedici pompieri, voluntari şi personalul medical UPU-SMURD Cluj. Echipamentele medicale pentru operaţionalizarea spitalului mobil sunt asigurate de Spitalul Clinic de Urgenţe Cluj, prin secţia UPU-SMURD.
Pentru transportul la spital a persoanelor care necesită investigaţii medicale suplimentare sunt dislocate la locul evenimentului o ambulanţă de terapie intensivă, două ambulanţe de prim ajutor medical, o autospecială de transport victime multiple şi două autospeciale medic de urgenţă.
Totodată, la faţa locului sunt mobilizate permanent două autospeciale de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare, o autospecială CBRN şi o autospecială de transport şi comandă.
Premergător acestui festival, inspectorii ISU au efectuat controale pe linia respectării normelor de prevenire a situaţiilor de urgenţă la amenajările temporare din perimetrul de desfăşurare a concertelor.
În caz de nevoie, forţele şi mijloacele aflate în dispozitiv pot fi suplimentate cu 94 de pompieri, personal medical şi voluntari, respectiv cu 20 de autospeciale de intervenţie la incendii şi evenimente cu victime multiple.
Pe parcursul ediţiei 2016 a festivalului, peste 1.640 persoane au fost asistate de către salvatorii aflaţi la faţa locului, iar 35 dintre acestea au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.
Festivalul Untold se desfăşoară în perioada 3 – 6 august la Cluj-Napoca, organizatorii estimând că vor participa în cele patru zile peste 320.000 de persoane.
Untold, festival inclusiv al chiriilor; clujenii închiriază chiar şi casele părinţilor
Clujenii profită la maxim de Festivalul Untold, care începe joi, şi închiriază locuinţe la preţuri exorbitante. Sunt şi clujeni care, pe perioada Untold, închiriază, pe lângă propriile apartamente, şi pe cele ale părinţilor, trimişi în staţiuni balneare sau la ţară.
Reţeaua de socializare Facebook şi site-urile specializate în vânzări-cumpărări abundă în această perioadă de anunţuri de închirieri apartamente pentru festivalul Untold, multe dintre acestea indicând şi distanţa de parcurs până în zona stadionului Cluj Arena unde este instalată scena principală.
Astfel, pe Facebook a fost creat grupul ”2017 Untold festival cazare” care are aproape 9.000 de membri şi unde se oferă spre închiriere apartamente cu preţuri cuprinse între 100 de lei şi 1.400 de euro, în funcţie de preferinţe şi dotări.
Un clujean oferă un apartament cu două camere, situat în cartierul Zorilor, la 15 minute de stadion, cu garaj, pentru maxim cinci persoane, pentru 1.500 de lei, iar un altul închiriază în acelaşi cartier o cameră de două persoane şi una de o persoană la 100 de lei pe noapte.
O clujeancă închiriează 3 camere cu bucătărie, baie şi living pentru maxim 6 persoane la preţul de 2.600 de lei.
Un alt anunţ oferă cazare pe perioada Untold pentru un grup de 4 persoane în zona Gării, ”foarte aproape de staţia de autobus şi de magazine non stop”, la preţul de 400 de euro.
Mulţi utilizatori ai reţelei de socializare postează anunţuri ironice la adresa preţurilor şin a condiţiilor cerute: ”Ne-am hotărât să venim la Untold, vrem să mai oferim cuiva locul rămas din portbagajul maşinii la un preţ rezonabil în comparaţie cu ce este pe piaţă. Ne gândeam la 400 Euro, dar preţul este negociabil. Oferim cheia şi condiţii destul de acceptabile. Nu deranjaţi inutil!”.
Pe un site specializat în vânzări-cumpărări, unde există peste 30 de pagini cu anunţuri imobiliare dedicate Untold, o persoană închiriază o casă întreagă, cu o capacitate de maxim 15 locuri de dormit, pentru 1.000 de euro. Casa are 6 camere, 3 băi, bucătărie, 2 terase, iar contra cost proprietarul asigură transport de la aeroport la casă şi de la locatie la festival.
Într-un alt anunţ se cer 1.400 de euro pentru un apartament cu trei camere din zona centrală a municipiului, aflat la o distanţă de 15-20 de minute de mers pe jos până în zona festivalului, dotat cu trei paturi duble, aer condiţionat, Wifi, bucătărie, baie, locuri de parcare.
O familie dă în chirie pe perioada Untold 2 camere din 4, una având ”pat matrimonial, balcon, care ar fi ok pentru 2 persoane, la un preţ de 90 lei/persoană, iar camera mică are o saltea şi un dulap pentru depozitare, unde se pot caza două persoane sau trei, dacă una îşi aduce o saltea gonflabilă”.
”Dacă în camera cea mică vin mai mulţi, a doua persoană plăteşte 50 lei/noapte. Bucătăria este gata echipată şi puteţi lejer folosi frigiderul. Puteţi folosi maşina de spălat şi uscătorul de haine dacă este cazul. Apartamentul este situat în zona Mărăşti, lângă staţie de bus”, sună anunţul.
Se oferă inclusiv cazare în comuna Floreşti de lângă Cluj-Napoca, la preţuri cuprinse între 400 şi 500 de euro pentru un apartament cu trei camere.
Sunt şi clujeni care, pe perioada festivalului Untold închiriază, pe lângă propriile apartamente şi pe cele ale părinţilor, care sunt trimişi în staţiuni balneare sau la ţară, câştigând din această afacere peste 1.000 de euro.
”Nu negăm că este o oportunitate de a face nişte bani cu ocazia festivalului Untold. Ne-am gândit la închirierea apartamentelor să îi mai ajutăm şi pe părinţi, închiriem deja de la prima ediţie. Avem mare noroc”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Flaviu, un clujean care a închiriat cele două apartamente.
Participanţii la festival care vin din alte oraşe ale României se orientează spre cazările mai ieftine, în timp ce străinii plătesc preţurile cerute fără să negocieze.
”Am fost şi anul trecut la Cluj cu prietena mea, am revenit acum cu încă doi prieteni. Plătim 800 de euro pentru un apartament cu două camere din vecinătatea stadionului, ar fi 200 de euro de persoană, pentru patru nopţi. Pot spune că pentru noi este aproape gratis”, a declarat Max, care a venit din Essen, Germania.
De febra închirierii spaţiilor pentru Untold nu a scăpat nici Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) care pune la bătaie în perioada 1 – 10 august în peste 1.100 de locuri în cămine studenţeşti, în regim hotelier. Astfel, preţul solicitat pentru un loc în camere cu trei paturi, baie proprie şi oficiu de gătit comun este de 109 lei /noapte, iar pentru un loc în camere cu cinci locuri, baie şi oficiu de gătit comune tariful este de 76 lei / noapte. De asemenea, cazarea în camere cu două paturi, baie proprie şi oficiu de gătit comun costă 110 lei / loc / noapte.
Festivalul Untold se desfăşoară în perioada 3 – 6 august la Cluj-Napoca.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe