- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UNTRR: Ungaria se finanţează pe spatele transportatorilor români
Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) reclamă tratamentul "discriminatoriu" la care sunt supuşi şoferii pe teritoriul Ungariei, care "se finanţează pe spatele transportatorilor rutieri din România, prin amenzile fără acoperire legală".
UNTRR: Ungaria se finanţează pe spatele transportatorilor români (Imagine: Mediafax Foto)
"Sub pretextul unor controale de rutină privind siguranţa traficului rutier, autorităţile ungare sancţionează abuziv, cu precădere transportatorii români (...) Se poate spune chiar că statul ungar se finanţează pe spatele transportatorilor rutieri din România, prin amenzile fără acoperire legală - de 2-4 ori mai mari, sau amenzi ilegale pentru motive imaginare, colectate pe loc (camioanele sunt blocate până la plata amenzilor)", se arată într-un comunicat al UNTRR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Parisul va avea o nouă forţă în fotbal şi nu este PSG. Klopp aşteptat în proiect. Una dintre cele mai bogate dinastii de pe planetă a cumpărat Paris FC
-
Alegeri prezidenţiale 2024.Votul în Diaspora: Peste 52.000 de români au votat deja
Potrivit UNTRR, autorităţile ungare sugerează celor care se consideră nedreptăţiţi să conteste în instanţă amenzile respective care, în majoritatea cazurilor, sunt cuprinse între 800 şi 2.000 euro.
Astfel, asociaţia solicită autorităţilor ungare revizuirea tratamentului "discriminatoriu" şi autorităţilor române o mai mare implicare în soluţionarea acestei probleme.
"Având în vedere că 95% din operaţiunile de transport internaţional ale transportatorilor români sunt intracomunitare, iar dintre acestea 90% se realizează cu statele membre din vestul Europei, necesitând astfel tranzitarea Ungariei, se impune luarea unor măsuri de urgenţă pentru normalizarea tratamentului la care sunt supuşi transportatorii români de către autorităţile din Ungaria", se precizează în comunicat.
Alte două asociaţii, respectiv Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Asociaţia Patronală Europa 2002 (APTE 2002), au reclamat, în vara anului trecut, "abuzuri" ale autorităţilor ungare în relaţia cu şoferii români de camioane.
În luna aprilie 2008, peste 250 de camioane au blocat centura rutieră a municipiului Arad, parte a DN 7, şoferii dorind să atragă atenţia asupra acestor probleme pe care spun că le au în ţara vecină.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO