- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unu din doi oameni de pe planetă manâncă prea mult sau prea puţin. Studiu: Decesele cauzate de alimentaţia nesănătoasă au crescut cu 15% în ultimul deceniu
- Alimentaţia „constituie acum o ameninţare majoră pentru sănătatea oamenilor şi a planetei”, potrivit unui studiu al Global Nutrition (GNR).
- Aproape jumătate din populaţia lumii are o alimentaţie precară, cu consecinţe nocive pentru sănătate, dar şi pentru planetă, subliniază un raport publicat marţi.
Unu din doi oameni de pe planetă manâncă prea mult sau prea puţin. Studiu: Decesele cauzate de alimentaţia nesănătoasă au crescut cu 15% în ultimul deceniu
Potrivit acestui raport anual intitulat „Global nutrition report” (GNR), ale cărui date provin de la organizaţii precum ONU, FAO, OMS sau Unicef, 48% dintre oameni mănâncă în prezent prea mult sau prea puţin. În ritmul actual, lumea nu va îndeplini opt dintre cele nouă obiective de nutriţie stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru 2025.
Creştere cu 15% a deceselor din cauza alimentaţiei nesănătoase. 40% dintre bărbaţi şi femei (2,2 miliarde de persoane) sunt supraponderali sau obezi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Iohannis, despre întâlnirea cu Zelenski la care România nu participă: Mi se pare un pic neobişnuit
-
Iohannis: Eu nici nu pot să plec. Dacă aş pleca, ar trebui să o fac prin demisie
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
„Decesele care pot fi prevenite, din cauza alimentaţiei nesănătoase, au crescut cu 15% din 2010”, a declarat unul dintre realizatorii studiului pentru AFP.
Rezultatele arată că regimul alimentar nu s-au îmbunătăţit în ultimii zece ani şi reprezintă în prezent o ameninţare majoră pentru sănătatea oamenilor şi a planetei. GNR a calculat că cererea globală de alimente a generat şi aproximativ 35% din emisiile de gaze cu efect de seră în 2018.
„Alimentele de origine animală au, în general, o amprentă de mediu mai mare pe produs decât alimentele de origine vegetală”, se arată în raport.
Pe lângă perturbarea sistemelor alimentare şi sanitare, pandemia de Covid-19 a împins încă 155 de milioane de oameni în sărăcie extremă, se adaugă în raport.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO