Unul din inculpaţii în dosarul armelor de la Ciorogârla, cercetat pentru trafic de minore
Unul din inculpaţii în dosarul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, Marian Scarlat, este cercetat într-un dosar de trafic de minore, în care două persoane au fost arestate în urma unor descinderi în judeţul Ilfov, săptămâna trecută.
Unul din inculpaţii în dosarul armelor de la Ciorogârla, cercetat pentru trafic de minore (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)
Poliţiştii de la crimă organizată din Ilfov, coordonaţi de procurorii DIICOT, au descins, în 16 februarie, la locuinţele a patru persoane suspectate de trafic de minori, inclusiv acasă la Marian S. (24 de ani), în prezent încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, pentru furtul de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, se arată într-un comunicat de presă de luni al Poliţiei Române.
Ceilalţi suspecţi sunt Alin G. (26 de ani), T.A. (17 ani) şi Ion B. (21 de ani).
Cei patru ar fi obligat, în anul 2009, prin violenţă şi ameninţări, patru minore să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
În locuinţa lui Ion B. a fost găsit un pistol cu gaz, de calibru 7,62 milimetri, cu încărcător aferent, care a fost confiscat de poliţişti.
Bărbaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă faţă de Alin G. pentru 29 de zile, 30 de zile pentru Marian S. şi 19 zile pentru T.A..
Faţă de B. Ion s-a dispus cercetarea în stare de libertate, pentru nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.
Poliţiştii ilfoveni de combatere a criminalităţii organizate continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
În 10 februarie, au fost găsite în casa bunicilor lui Eugen Preda, din judeţul Ialomiţa, 15 arme - cinci mitraliere AKM şi zece pistoale - din lotul furat de la Ciorogârla.
În cazul furtului armelor de la Ciorogârla, în 28 decembrie 2009, instanţa Tribunalului Bucureşti a decis arestarea a 14 persoane, toate fiind acuzate şi de trafic de droguri. Astfel, au primit mandate de arestare Marian Scarlat, Eugen Preda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Sandu Chiriţă, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe.
Fratele lui Eugen Preda, Adrian Lucian Preda, reţinut şi el în acest caz, a fost lăsat liber, după ce judecătorul a respins propunerea procurorilor DIICOT în cazul acestuia.
În 16 martie 2010, anchetatorii au mai găsit, în zona Bâcu-Dragomireşti, o armă din lotul celor furate de la Ciorogârla.
În acest caz, ancheta autorităţilor române a fost începută în luna august 2009, după ce ofiţerii străini au capturat 55 şi, respectiv, 75 de kilograme de heroină în Turcia şi Bulgaria, ulterior cercetările fiind extinse în România. Autorităţile au stabilit că organizatorul grupării era Laurenţiu George Dinu, cel care plătea marfa şi contacta furnizorul din Turcia, apoi depozita heroina la Adrian Mincu. Destinaţia drogurilor era Europa de Vest, precizează sursa citată.
Cărăuşii drogurilor proveneau atât din Capitală, cât şi din alte judeţe, precum Sibiu, Neamţ, Braşov, şi primeau în jur de 50.000 de euro pentru fiecare transport. Eugen Preda ar fi fost cel care organiza întâlnirile dintre Laurenţiu George Dinu, Adrian Mincu şi cărăuşi, el ocupându-se şi cu recrutarea unora dintre aceştia.
Anchetatorii au descins, în 27 decembrie 2009, în 45 de locuri, fiind găsite 27 de arme din cele dispărute în martie 2009, de la unitatea militară din Ciorogârla.
Armele găsite în urma percheziţiilor sunt în stare de funcţionare şi nu au fost folosite până în prezent, fiind furate fără muniţia aferentă, declara inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă.
Pe de altă parte, în dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogârla, în data de 2 martie 2009 au fost deferiţi justiţiei 11 militari.
În 20 ianuarie 2011, cei 11 militari judecaţi în dosarul furtului de arme de la Ciorogârla au fost condamnaţi de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti la pedepse cuprinse între şase luni şi 15 ani de închisoare, decizia putând fi contestată la instanţa superioară.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO