- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unul din răniţii în accidentul de la Tuzla e pilotul avionului prăbuşit, copilot era Lavinia Guiţă
Unul dintre cei doi supravieţuitori ai accidentului aviatic de la Tuzla este pilotul aeronavei, el urmând a fi audiat de procurori, care au finalizat, marţi după-amiază, cercetarea la faţa locului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Lavinia Guiţă era copilotul avionului prăbuşit la Tuzla (Imagine: MApN)
Sursele citate au afirmat că Lavinia Guiţă, decedată în accidentul de luni seara, era copilotul aparatului, corpul ei fiind găsit carbonizat la 150 de metri de aeronavă.
Investigaţiile de la faţa locului au relevat faptul că femeia a fost aruncată din avion la momentul impactului cu solul, ea fiind surprinsă de explozia produsă.
Avionul Antonov AN 2 era de fabricaţie poloneză, aflându-se în uzul forţelor aeriene din 1992. Capacitatea avionului este de 12-17 persoane, variind însă în funcţie de greutatea pasagerilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Luni, avionul a realizat cinci curse cu militari din Forţele Navale şi Terestre, care executau lansări cu paraşuta. În cursa care s-a prăbuşit se aflau 14 persoane, fiecare militar având echipament pentru paraşutare, iar fiecare rucsac avea 15 kilograme, au precizat sursele citate.
Alţi aproximativ 40 de militari îşi aşteptau rândul pentru a executa salturi.
Altitudinea de la care aparatul s-a prăbuşit, potrivit calculelor preliminare, este de aproximativ 30 de metri.
Potrivit primelor cercetări, pilotul ar fi sesizat că aparatul se ridică cu greu de la sol şi ar fi încercat să-l redreseze, însă din cauza altitudinii mici nu a avut spaţiu de manevră, iar avionul a căzut "pe burtă". Totodată rezervoarele cu carburant, aflate sub aripi, au luat foc.
Anchetatorii au identificat toate victimele accidentului de la Tuzla, au încheiat cercetările de la faţa locului - strângerea de probe şi culegerea de imagini, inclusiv din elicopter - la dosar fiind depuse şi rezultatele necropsiilor.
Totodată, procurorii au dispus efectuarea unei expertize tehnice privind accidentul, expertiză care va fi realizată de Ministerul Apărării, au afirmat sursele judiciare citate. De altfel, Ministerul Apărării a format deja o Comisie de anchetă.
Expertiza va elucida cauza accidentului, până atunci procurorii iau în calcul atât varianta erorii umane, cât şi pe cea opririi unuia dintre motoare.
Între timp, procurorii aşteaptă momentul în care starea de sănătate a supravieţuitorilor va permite interogarea acestora.
Ministerul Apărării a anunţat că în urma accidentului de la aerodromul din Tuzla şi-au pierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46