- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Unul dintre elicopterele israeliene care au aterizat de urgenţă în Argeş a decolat
Unul dintre cele două elicoptere militare israeliene care au aterizat de urgenţă, marţi dimineaţă, în localitatea argeşeană Vulpeşti a decolat la aproximativ patru ore de la producerea incidentului, la faţa locului rămânând însă celălalt aparat, la motorul căruia există o defecţiune.
Unul dintre elicopterele israeliene care au aterizat de urgenţă în Argeş a decolat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Conform unor surse oficiale locale, în jurul orei 12.00 a decolat elicopterul care nu are probleme tehnice.
Potrivit surselor citate, celălalt aparat, care are o defecţiune la motor, a rămas la faţa locului, fiind necesară înlocuirea unei piese, care ar urma să fie adusă din Israel.
În jurul orei 11.00, un elicopter al Ministerului Apărării a ajuns în localitatea argeşeană Vulpeşti pentru a ajuta echipajele israeliene ale celor două elicoptere, afirmau surse locale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Conform surselor citate, ar fi existat probleme la motorul unuia dintre cele două elicoptere, iar la bordul acestui aparat s-au aprins lumini de avertizare, pilotul fiind obligat, conform procedurilor, să aterizeze de urgenţă.
Potrivit surselor citate, şi înaintea sosirii echipajului trimis de MApN s-a intervenit pentru remedierea defecţiunii, iar pilotul elicopterului a încercat să decoleze, însă acest lucru nu a fost posibil.
Cele două elicoptere au aterizat de urgenţă, marţi dimineaţă, în jurul orei 8.00, în satul Vulpeşti, comuna Buzoieşti, localitate situată în sudul judeţului Argeş.
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, colonel Ion Popa, declara că marţi dimineaţă a fost primit de către jandarmi un apel de urgenţă din partea unor localnici din satul Vulpeşti, aceştia spunând că au văzut două elicoptere care au aterizat pe un câmp din apropiere.
"Am fost informaţi de către centrul de comandă al acestor elicoptere că nu sunt probleme deosebite şi ne-au transmis că nu au nevoie de ajutorul nostru. Nu pot să precizez de ce provenienţă sunt cele două aparate de zbor care au aterizat pe câmp. În consecinţă, nu am trimis forţe de intervenţie la faţa locului", declara şeful ISU Argeş.
Ulterior, Ministerul Apărării a informat că cele două aparate de zbor sunt elicoptere israeliene de transport tip CH-53, care au participat la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 şi care se aflau în zbor de repatriere.
Potrivit MApN, ehipajele celor două elicopere au solicitat autorităţilor române să aterizeze în regim de urgenţă, pentru o escală tehnică, în zona localităţii Vulpeşti.
MApN preciza că autorităţile militare române sunt în contact cu echipajele celor două elicoptere, pentru stabilirea nevoilor de sprijin, urmând ca la înlăturarea cauzelor care au impus escala tehnică elicopterele israeliene să-şi continue zborul.
Un elicopter israelian de tip CH 53 care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 s-a prăbuşit, în 26 iulie, în zona Fundata - Zărneşti. Toţi cei şapte militari aflaţi la bord, şase israelieni şi unul român, au decedat în urma accidentului aerian.
Exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 s-a desfăşurat în perioada 18-29 iulie la aerodromul Boboc şi a avut ca scop antrenarea pentru misiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.
Forţele Aeriene israeliene (IAF) îşi vor spori exerciţiile de antrenament în România, în pofida prăbuşirii unui elicopter săptămâna trecută, deoarece trebuie îmbunătăţită abilitatea piloţilor israelieni de a zbura în zone muntoase, relata Jerusalem Post, în ediţia electronică de luni.
Israelul şi România au început antrenamentele comune în 2006, când ministrul israelian al Apărării de atunci, Shaul Mofaz, a semnat un acord pe cinci ani cu omologul său român, care a permis IAF să mobilizeze aparate de zbor şi militari pentru a se antrena.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO