- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (27.04.2017, 08:42)
- Alexandra Stroe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UPDATE: Ministerul Justiţiei din Serbia confirmă primirea cererii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă din partea României/ Dosarul de 475 de pagini, la care au lucrat şase traducători
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineaţa, că instituţia pe care o conduce a trimis întreaga documentaţie privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă la Ministerul Justiţiei din Serbia, dosarul fiind înregistrat.
Urmărește
836 afișări
Ministrul Justiţiei: Am trimis actele privind extrădarea lui Ghiţă în Serbia miercuri. Dosarul e înregistrat
"Este o procedura uzuală (solicitarea de prelungire a termenului -n.r.). Există un articol în tratat care prevede posibilitatea prelungirii de la 18 la 40 de zile, în ideea de a preveni posibilitatea ieşirii din termen şi eliberarea celor aflaţi în situaţia respectivă. O măsură de precauţie (...). Noi am trimis întreaga documentaţie la Ministerul Justiţiei din Serbia, are 475 de pagini, a fost tradusă în timp cu un efort foarte susţinut şi a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei din Serbia. Din acest moment, de ieri de la 13:30, Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit obligaţiile pe care le avea", a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
Tudorel Toader a mai spus că o echipă de şase traducători s-a ocupat de documente, limba sârbă nefiind una "chiar accesibilă".
"Au ajuns documentele ieri la Ministerul Justiţiei din Serbia, au fost 475 de pagini de tradus din română în sârbă, care nu e o limbă chiar foarte accesibilă, trebuie acurateţe pentru că, dacă traducerea nu e riguroasă, pot apărea incidente de ordin procedural, juridic. Eu apreciez echipa de şase traducători care a făcut o treaba foarte bună. Cererea de prelungire a ajuns acum trei zile. Vom respecta întreagă procedura. Dincolo de ce aveam noi în vedere, Ministerul Justiţiei din Serbia ne-a mai solicitat nişte documente pe care le-am dat. În momentul acesta documentaţia este completă. Când va veni răspunsul de la judecătorul din Serbia vom proceda aşa cum trebuie", a mai spus ministrul Justiţiei.
Judecătorii Curţii Supreme de Justiţie din Serbia au extins, miercuri, cu 40 de zile, la cererea României, termenul limită pentru trimiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiţă, a declarat Bojana Stankovici, purtătorul de cuvânt al instanţei, citată de agenţia Tanjug.
Procurorii DNA Ploieşti au cerut, miercuri, două noi mandate de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, cererile fiind trimise Tribunalului Prahova şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Potrivit reprezentanţilor DNA Ploieşti, cererea de arestare preventivă trimisă către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost făcută în dosarul cumnatului fostului premier Victor Ponta, Iulian Herţanu,în care omul de afaceri este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat. Către Tribunalul Prahova, procurorii anticorupţie au trimis cererea de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul „Ponta – Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani. Potrivit DNA, Ghiţă i-ar fi dat fostului premier Victor Ponta 220.000 de euro pentru a-i asigura un loc eligibil la alegerile din 2012, iar banii ar fi fost folosiţi pentru organizarea unei vizite în România a fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair.
Dosarele în care procurorii au cerut miercuri arestare preventivă erau singurele în care Sebastian Ghiţă nu avea cereri sau mandate de acest fel.
DNA a cerut, vineri, instanţei supreme, emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care acesta este judecat alături de fostul primar din Ploieşti, Iulian Bădescu. În susţinerea solicitării, procurorii DNA au invocat faptul că acesta se sustrage de la judecată. În acest dosar, fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani.
În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi la Belgrad pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă în două dosare ale DNA.
Ministerul Justiţiei din Serbia: Astăzi trimitem cererea de extrădare a lui Ghiţă Curţii Supreme
Ministerul Justiţiei din Serbia a primit, joi, cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, anunţând că o va trimite, tot joi, Curţii Supreme din Belgrad, urmând ca Ministerul să aibă ultimul cuvânt în privinţa extrădării, se arată într-un răspuns transmis de instituţie către agenţia MEDIAFAX.
"Ministerul Justiţiei a primit, astăzi, o cerere de extrădare pentru Sebastian Ghiţă. Ministerul Justiţiei va trimite această cerere, astăzi, către Curtea Supremă de la Belgrad, care este responsabilă pentru parcursul ulterior al cazului. Conform Convenţiei Europene de Extrădare, Curtea Supremă va decide dacă sunt îndeplinite toate condiţiile", se arată în răspunsul trimis de Ministerul sârb al Justiţiei către agenţia de presă MEDIAFAX.
După decizia Curţii Supreme, Ministerul Justiţiei din Serbia va avea răspunsul final în ceea ce priveşte aprobarea extrădării lui Sebastian Ghiţă, precizează sursa citată.
Citește pe alephnews.ro: Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe