UPDATE:Oprescu a vorbit cu edilii de sector despre Legea Capitalei, câinii vagabonzi, situaţia RADET

(adaugă declaraţiile primarilor Neculai Onţanu şi Cristian Popescu Piedone în paragrafele 11 - 14)

Urmărește
4 afișări

Primarul general Sorin Oprescu, s-a întâlnit, duminică la prânz, cu edilii sectoarelor bucureştene, pentru a discuta problemele legate de Legea Capitalei, câinii vagabonzi şi situaţia RADET.

Sorin Oprescu a spus că au fost discuţii generale şi că a dorit să cunoască părerea primarilor de sector nu asupra tehnicii legislative, ci asupra principiilor.

În ceea ce priveşte problema câinilor comunitari, Oprescu a susţinut că este depăşită de mult de cadrul legislativ.

Referitor la situaţia RADET, Oprescu a precizat că le-a prezentat primarilor scenariile făcute pentru a fi pregătiţi pentru situaţiile care ar putea apărea pe viitor şi care ar putea avea efecte asupra creşterii preţului la gigacalorie.

"Trebuie să fim pregătiţi când «băieţii aştia» care vor să crească gigacaloria şi să ne ceară datorii care or fi fost, probabil, nu le-am pus niciodată la îndoială, iar noi nu vom putea face subvenţiilor", a spus primarul general.

În ceea ce priveşte Legea Capitalei, Oprescu a spus că nu i se poate lua cetăţeanului dreptul de a alege primarul de sector. Edilul a susţinut că el este de părere că primarii de sector ar putea primi funcţii de viceprimari şi ar putea avea drept de veto în ceea ce priveşte dimensiunea financiară a sectorului pe care-l reprezintă.

După discuţii, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a spus că a solicitat urgentarea organizării referendumului, pentru martie, cel târziu aprilie.

În ceea ce priveşte problema câinilor vagabonzi, Chiliman spus că aceaste este la fel ca şi acum 10 ani, el acuzând că primarii s-au folosit de această situaţie pentru a-şi face imagine.

"Mă bucur că administraţia Primăriei sprijină ideea unui parteneriat cu sectoarele în ideea adunării câinilor. Avem organizat un asemenesa sistem prin Poliţia Animamelor în cadrul Poliţiei Comunitare Sector 1", a spus Chiliman.

Referitor la situaţia RADET, edilul Sectorului 1 a spus că văzut raportul întocmit, dar că aşteaptă şi alte informaţii de la primarul general. "Am spus că orice soluţie care va oferi cetăţenilor un serviciu de calitate mai bună şi un preţ rezonabil este o soluţie care poate fi acceptată", a arătat Chiliman.

Totodată, primarul sectorului 2 Niculai Onţanu a spus, referitor la câinii vagabonzi, că va sprijini iniţiativa primarului general de a construi adăposturi pentru aceste animale şi va ajuta cu forţă de muncă această idee.

Referitor la Legea Capitalei, Onţanu a arătat că sprijină organizarea unui referendum, dar că este nevoie de o dezbatere cu două sau trei luni înainte pe această temă.

Edilui sectorului 2 a adăugat, legat de situaţia RADET, că nu este de acord cu privatizarea dacă aceasta înseamnă ca bucureşteanu să plătească în plus la factura de căldură.

De asemenea, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a sprijinit ideea primarului general privind rezolvarea problemei legată de câinii vagabonzi şi a spus că va cere CGMB să creeze cadrul legislativ astfel încât fiecare primar să se poată ocupa separat de aceast aspect.

La rândul lui, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că nu susţine concesionarea RADET, că trebuie găsită soluţia cea mai practică, trebuie luat exemplul din alte ţări. El a dat exemplul sistemului din Washington, unde compania de furnizare a căldurii este subordonată primăriei, dar bugetul este organizat pe tipul parteneriatului public - privat.

În ceea ce priveşte problema câinilor maidanezi, edilul sectorului 5 a spus că va susţine formulele prezentate de Primăria Capitalei privind organizarea în acest sens a serviciilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici