UPDATE: Temperaturile ridicate ar putea persista în anumite zone până pe 27 iulie (VIDEO)

Ultimele prognoze meteorologice indică faptul că temperaturile ridicate, de peste 35 grade Celsius, ar putea persista în anumite zone pentru o perioadă de încă 8-9 zile, până pe 27 iulie.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Temperaturile ridicate ar putea persista în anumite zone până pe 27 iulie (VIDEO)

UPDATE: Temperaturile ridicate ar putea persista în anumite zone până pe 27 iulie (Video)

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, cel care a făcut această declaraţie, nu a menţionat care sunt zonele vizate, precizând că acestea vor fi indicate joi, dacă noile prognoze vor confirma aceste date.

El a arătat că Administraţia Naţională de Meteorologie a decis să menţină codul portocaliu pentru 22 de judeţe, urmând ca joi, în funcţie de noile prognoze, numărul acestor judeţe să fie majorat sau redus.

Nicolăescu a precizat că rezerva de apă în lacurile de acumulare este normală, cu un grad mediu de umplere de 72,5%, cu scăderi nesemnificative a volumului apelor subterane.

Debitele râurilor au o mică tendinţă de scădere în sudul Moldovei, Muntenia, Oltenia şi Câmpia Crişurilor.

Ministrul a mai anunţat că stocurile de medicamente necesare pentru pentru situaţii de urgenţă au fost suplimentate la o serie de spitale din zonele afectate cu cod portocaliu.

GALERIE FOTO

Temperaturile ridicate din ultimele două zile au provocat decesul a cinci persoane, în judeţele Iaşi, Galaţi, Dâmboviţa, Arad şi Timiş.

Nicolăescu a precizat că a solicitat unităţilor judeţene de sănătate publică să urmărească permanent aceste cazuri.

VEZI VIDEO

În evidenţa serviciilor de asistenţă sunt înregistrate 37.474 de persoane din 826 localităţi, dintre care 8.537 persoane beneficiază, pe timp de caniculă, de servicii medicale, igienă personală şi a locuinţei, plata facturilor, aprovizionare cu produse alimentare şi apă minerală.

Pentru distribuirea apei potabile au fost înfiinţate 508 puncte speciale în 240 de localităţi, la care se adaugă 769 de spaţii climatizate pentru intervenţii de prim-ajutor în 289 localităţi, de regulă în spaţiile medicilor de familie şi ale farmaciilor.

Peste 10.760 de persoane din întreaga ţară au apelat, luni, la camerele de gardă sau serviciile de primire urgenţă ale spitalelor, la care s-au adăugat alte 8.669 persoane în ziua de marţi. Pentru ambulanţe au fost înregistrate 3.485 de apeluri (în ziua de luni) şi 3.344 apeluri (marţi).

Sepetimiu Buzaşu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a arătat că la nivelul asfaltului sunt înregistrate temperaturi de peste 70 grade, iat bitumul se înmoaie, motiv pentru care circulaţia autovehiculelor cu greutate mai mare de 7,5 tone a fost interzisă între orele 11.00-20.00, cu excepţia traficului pe centura Capitalei.

În transportul feroviar, temperatura de peste 60 grade la nivel şinelor a impus 199 restricţii de circulaţie şi întârzieri în medie de 25 minute a curselor. Toţi mecanicii de locomotivă sunt supuşi unui control medical şi psihic înainte de a urca în locomotivă, dotate la rândul lor cu frigidere şi ventilatoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici