UPDATE: Tribunalul Capitalei decide eliberarea lui Sorin Ovidiu Vîntu

(Adaugă detalii despre deciziile instanţelor)

Urmărește
5 afișări

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, judecarea în stare de libertate a lui Sorin Ovidiu Vîntu în procesul de şantajare a managerului Sebastian Ghiţă, instanţa punând o serie de condiţii pe care acuzatul trebuie să le respecte.

Decizia tribunaluluui este definitivă, astfel că joi seara Vîntu va părăsi arestul preventiv, alături de complicele său, Ion Ilie Cezar.

Iniţial, tribunalul apreciase că este legală măsura arestării preventive, astfel că menţinuse cele 60 de zile de arest.

Ulterior, avocaţii celor doi au cerut revocarea măsurii arestării prevetivă, solicitare admisă de Tribunal deşi Judecătoria sectorului 1 Bucureşti respinsese acţiunea.

"Conform art.139 alin 2 Cpp respinge cererea de revocare a masurii arestarii preventive formulată de inc: Vîntu Sorin Ovidiu; Conform art 160 8a alin 6 Cpp respinge ca neîntemeiate cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpaţii Vîntu Sorin Ovidiu şi Ilie Ion Cezar. Cu recurs în 24 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.06.2011 ora 19.40", se arată în minuta Judecătoriei sectorului 1, publicată pe portalul just.ro.

Împotriva acestei decizii, cei doi acuzaţi au făcut recurs, care a fost admis joi, numărul de dosar nefigurând pe portalul tribunalului.

În 23 mai, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată, în stare de arest, pentru şantaj, de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit acuzării, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, parte vătămată în dosar, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Concret, constrângerea a fost realizată de către inculpaţi, prin ameninţarea cu uciderea părţii vătămate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele întrebuinţate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părţii vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpaţi, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

La sfârşitul lunii aprilie, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat că a cumpărat 90% din pachetul de acţiuni al trustului Realitatea, iar Sebastian Ghiţă va rămâne managerul Realitatea Media.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vîntu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici