Urmările instabilităţii atmosferice: O parte din acoperişul unei clădiri a fost luat de vânt, iar o casă a fost lovită de fulger

O parte din acoperişul unei clădiri din Hunedoara a fost luat de vânt, iar o casă din Reea a fost lovită de fulger şi a izbucnit un incendiu, pe fondul Codului portocaliu de vijelii şi ploi torebnţiale, anunţă ISU Hunedoara.

Urmărește
823 afișări
Imaginea articolului Urmările instabilităţii atmosferice: O parte din acoperişul unei clădiri a fost luat de vânt, iar o casă a fost lovită de fulger

Urmările instabilităţii atmosferice: O parte din acoperişul unei clădiri a fost luat de vânt, iar o casă a fost lovită de fulger

„Pe fondul Codului Portocaliu de vijelii şi ploi torenţiale, pompierii militari din toate subunităţile ISU Hunedoara au fost solicitaţi să intervină până la ora 16.00, în mai multe situaţii de urgenţă generate de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase. Astfel, pe raza localităţilor Peştişu Mare, Căstău, Plopi, Romoşel, Orăştioara de Sus, Zlaşti, General Berthelot, Haţeg, mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt şi au căzut peste firele de electricitate/telefonie sau pe carosabil, blocând circulaţia rutieră. Echipajele operative au acţionat pentru segmentarea şi îndepărtarea materialului lemnos”, potrivit unui copmunicat de presă.

De asemenea, în localităţile Orăştie şi Simeria au fost semnalate ţigle şi elemente de acoperiş căzute sau în pericol să cadă de pe bloc sau case.

„În municipiul Hunedoara, o parte din acoperişul unei clădiri a fost luat de vânt iar în aceste momente pompierii intervin cu mai multe motopompe în zona de aprovizionare a unui supermarket, situat în Micro 5, care a fost inundată. În localitatea Reea, o casă a fost lovită de fulger şi a izbucnit un incendiu. Pompierii Punctului de Lucru Toteşti s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, însă proprietarii au reuşit să stingă focul care se manifesta la acoperişul locuinţei, în faza incipientă. În localitatea Pui, tot din cauza unui fulger, o claie de fân a luat foc, existând pericolul de extindere a incendiului la o altă claie aflată în imediata apropiere şi la o casă. Intervenţia rapidă a pompierilor de la Garda de Intervenţie Baru a făcut ca incendiul să fie localizat şi lichidat fără probleme şi fără a fi afectate alte bunuri”, se menţionează în conmunicat.

Pompierii hunedoreni precizează că nicio persoană nu a fost rănită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici