- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Urmărire penală pentru 31 de persoane care făceau parte dintr-o reţea internaţională de proxeneţi
Un număr de 31 de persoane sunt urmărite penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, pentru 17 dintre acestea fiind emise, marţi, mandate de aducere la DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava.
Potrivit unui comunicat comun al BCCO şi DIICOT Suceava, în cursul dimineţii de marţi, au fost efectuate 24 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava, Botoşani şi Timiş şi au fost puse în executare un număr de 17 mandate de aducere.
Totodată, ca urmare a colaborării cu autorităţile judiciare din spaţiul Schengen au fost efectuate două percheziţii domiciliare "one time action" ce vizau locaţiile folosite de membrii grupării şi s-a pus în executare mandatul european de arestare pe numele lui Cristian O.I. (30 ani), din Botoşani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Potrivit cercetărilor începute din 2006 de poliţiştii BCCO Suceava sub coordonarea unui procuror DIICOT-ST Suceava s-a stabilit că în anul 2000, Michael R.T. (32 ani), din judeţul Sibiu, revenit în ţară după zece ani petrecuţi în ţări vest-europene, a pus bazele unei structuri din care făceau parte cetăţeni români şi germani ce acţionau împreună şi în mod coordonat pentru trafic de persoane.
Aceştia s-au folosit de un club de striptease din Sibiu pentru inducerea în eroare a victimelor în ceea ce priveşte activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Spania, persoanele racolate urmând să fie dame de companie sau dansatoare.
Cercetările au mai evidenţiat că, în anul 2003, Cristian O.I., Robert S. (33 ani), Valeriu Z.M. (33 ani) Sorin A.C. (37), Ovidiu L. (29 ani), Ionel R. (38 ani), Florin C. (28ani), Daniel D. A,(40 ani) şi Lucian L.M. (34 ani), toţi din judeţul Botoşani, au aderat, sprijinit şi activat în gruparea condusă de Michael R.T., racolând şi transferând tinere din judeţe din nordul Moldovei sau au înlesnit racolarea acestora.
Tinerele erau preluate la Sibiu de Nicolae T. şi Ilie T.R. din Sibiu, care le transportau în Spania, unde femeile erau obligate, de alţi membri ai reţelei, să practice prostituţia în diverse cluburi, în folosul grupării.
În anul 2005, ca urmare a intervenţiei simultane a autorităţilor din Spania şi România, o parte din membrii reţelei, din Spania şi Sibiu, au fost arestaţi, iar în aceste condiţii a avut loc o reorganizare a grupării coordonate de Michael R.T. şi prin relocarea activităţilor acesteia pe teritoriul Veneţiei, în Italia, unde Cristian O.I, Robert S. şi Sorin A.C., preiau şi îşi asumă roluri mai importante, de organizatori ai activităţilor de exploatare a victimelor, fiind cooptat în grup şi Gabriel H.M. (27 ani), din judeţul Botoşani.
Reţeaua s-a destrămat în 2006, când autorităţile italiene din Veneţia au emis mai multe mandate de arestare în lipsă pe numele unor membri ai grupării, inclusiv pe numele coordonatorului acesteia, Michael R.T..
Această situaţie a determinat formarea unei noi grupări avându-i ca lideri pe Cristian O.I. şi Sorin A.C., precum şi pe Ciprian M.R. (30 ani) din Botoşani, reţea care era formată din racolatori, transportatori, falsificatori de documente, exploatatori, care a evoluat şi s-a perfecţionat prin racolarea de noi membri, Răzvan O. (25 ani), Petre B. Ş. (39 ani), Viorel C. (26 ani), Sebastian C.G. (34 ani) Gheorghe O. (41 ani), Marian O.P. (29 ani) şi Alexandru C. (24 ani), toţi din Botoşani, precum şi a lui Gabriel P.C. (41 ani) şi Milan P.V. (32 de ani), din judeţul Timiş, respectiv a lui Ioan G. (47 ani) din Suceava.
Noua reţea s-a relocat succesiv de la Roma în Olanda, Spania şi din nou la Roma în Italia.
La cererea procurorilor DIICOT Suceava, Tribunalul Suceava a emis, în 26 septembrie 2007, un mandat de arestare în lipsă faţă de Cristian O.I. pentru aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de persoane, ulterior fiind emis şi un mandat european de arestare.
În anul 2008, ofiţeri ai BCCO Suceava au mers în Italia pentru un schimb operativ de date şi informaţii în acest caz, iar în anul 2010 o acţiune similară a fost făcută cu autorităţile din Olanda.
În acest dosar au fost solicitate 21 de comisii rogatorii internaţionale autorităţilor judiciare din Italia, Spania, Olanda şi Germania, care în baza datelor furnizate de autorităţile româneşti au desfăşurat activităţi operative complexe de monitorizare a suspecţilor.
Pe parcursul cercetărilor au fost identificate 130 de victime din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Vaslui, 30 dintre acestea fiind audiate.
În urma probatoriului administrat, procurorii DIICOT Suceava au dispus începerea urmăririi penale faţă de 31 de persoane pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi constituire sau aderare la un grup infracţional organizat.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale în acest caz.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO