- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Urşii agresivi din Bucegi, capturaţi şi transferaţi în rezervaţia de la Zărneşti
Urşii agresivi din Munţii Bucegi, care în ultima perioadă au atacat, în repetate rânduri, atât oameni, cât şi turme de animale domestice vor fi capturaţi şi transportaţi în rezervaţia de la Zărneşti, judeţul Braşov .
Urşii agresivi din Bucegi, capturaţi şi transferaţi în rezervaţia de la Zărneşti
Reprezentanţi ai Parcului Natural Bucegi, ai Regiei Naţionale a Pădurilor, salvamontişti, jandarmi şi autorităţi locale s-au întâlnit, joi, la Muzeul Cinegetic Posada pentru a discuta pe tema măsurilor care trebuie luate, astfel încât atacurile urşilor asupra turiştilor şi localnicilor de pe Valea Prahovei să înceteze.
Potrivit specialiştilor, împuşcarea urşilor agresivi nu este o soluţie, mai ales în condiţiile în care în Parcul Natural Bucegi vânătoarea este interzisă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
"Împuşcarea nu trebuie sa fie neapărat prima măsură atunci când constaţi că animalul, în mod repetat, a făcut pagube asupra gospodăriilor sau chiar asupra turiştilor. Se poate lua în calcul măsura extremă, împuşcarea, dar aceasta nu stă la îndemâna oricui", a afirmat şeful Serviciului Vânătoare din Regia Naţională a Pădurilor, Petre Gargarea.
Potrivit specialiştilor, România are cea mai mare populaţie de urşi din Europa, numărul acestora depăşind, în acest moment, 6.200 de exemplare, ceea ce înseamnă 47% din numărul total de pe continent, exceptând Rusia. Cei prezenţi la discuţia de joi, de la Muzeul Cinegetic Posada, au afirmat că măsuri urgente trebuie luate pentru stoparea turismului la ghenele de gunoi, din cartierul Răcădău, din Braşov, unde cinci urşi continuă să coboare în oraş în căutare de hrană, animalele putând deveni oricând agresive.
Specialiştii mai spun că există probleme cauzate de atacurile urşilor în zona limitrofă staţiunilor prahovene Sinaia şi Buşteni, unde, în ultima perioadă, mai mulţi oameni au fost atacaţi de urşi, o turistă americancă fiind ucisă pe o potecă din Bucegi. Ca măsură de urgenţă, autorităţile şi pădurarii vor construi bariere de hrană la marginea localităţilor de pe Valea Prahovei şi din Braşov unde s-a constatat că urşii coboară în oraşe. De asemenea, specialiştii propun majorarea cuantumului amenzilor turiştilor care campează în locuri neamenajate şi care ademenesc animalele cu hrană, considerând că prezenţa turiştilor şi a resturilor de hrană pe care aceştia le aduc în ariile protejate reprezintă unul dintre motivele pentru care urşii coboară în localităţi şi atacă oameni şi animale domestice.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat