- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ursus Breweries: Acţiunea DNA, parte a unei anchete, compania nu este subiect al investigaţiei
Prezenţa procurorilor DNA, marţi dimineaţă, la sediul Ursus Breweries, în baza unei autorizaţii judecătoreşti, reprezintă o parte dintr-o anchetă derulată în prezent, procurorii precizându-le reprezentanţilor companiei că aceasta nu este subiect al investigaţiei.
Ursus Breweries: Acţiunea DNA, parte a unei anchete, compania nu este subiect al investigaţiei (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
"În această dimineaţă, reprezentaţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost la sediul Ursus Breweries, în baza unei autorizaţii emise de Judecătoria Sectorului 1, Bucuresti, ca parte dintr-o procedură de investigaţie de care se ocupă în prezent. Autorizaţia nu specifică obiectul sau persoanele implicate în investigaţie, dar reprezentanţii DNA au confirmat că Ursus Breweries nu este subiectul cazului investigat", au declarat, marţi, reprezentanţii companiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Aceştia au susţinut că au sprijinit autorităţile privind această investigaţie.
Procurorii DNA, poliţia şi Jandarmeria au descins, marţi dimineaţă, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde se caută probe cu privire la o nouă acuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi altor persoane în legătură cu o anchetă jurnalistică privind berea Redds produsă de Ursus.
Judecătoria Sectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua percheziţii la sediul societăţii care produce berea Ursus, în dosarul menţionat fiind puşi deja sub învinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei şi Doru Andrei Costin Iuga.
Potrivit minutei, instanţa a autorizat efectuarea unor "percheziţii domiciliare la sediul SC Ursus Breweries SA, parte a grupului industrial SAB Miller, din Bucureşti, situat în Calea Victoriei nr. 145 - etajele 4 şi 5 (aşa cum apare în actele societăţii), respectiv etajele 5 şi 6 (aşa cum apare inscripţionat în clădirea «Victoria Center»), sector 1, Bucureşti şi la punctul de lucru al SC Ursus Breweries SA, situat în str. Ştirbei Vodă nr. 26 - 28, et. 7 şi 8, sector 1, Bucureşti".
Astfel, marţi dimineaţă, procurorii DNA însoţiţi de jandarmi şi poliţişti au descins în locaţiile autorizate de instanţă unde caută noi probe în legătură cu o nouă acuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi lui Silviu Alupei.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că ar fi vorba despre un nou dosar de şantaj deschis pe numele lui Diaconescu, în care procurorii anticorupţie s-ar fi autosesizat în legătură cu o anchetă jurnalistică din 2009 a lui Alupei, legată de berea Redds produsă de Ursus.
Potrivit surselor citate, acea ancheta jurnalistică ar fi mascat de fapt un eventual şantaj la adresa companiei de bere.
Atunci, Silviu Alupei ar fi susţinut că berea Redds ar conţine anumiţi compuşi dăunători organismului deprinşi din procesul de fabricaţie motiv pentru care Ursus a şi retras această bere de pe piaţă timp de aproape un an.
În legătură cu aceste acuzaţii, procurorii caută, cel mai probabil, un contract de sponsorizare sau o dovadă că de la societatea Ursus au plecat bani către societăţile lui Dan Diaconescu.
Conform aceloraşi surse, în perioada 6 - 13 august, Garda Financiară a efectuat un control de fond la toate societăţile patronate de Diaconescu, dar nu s-ar fi găsit nereguli. În schimb, în urma controlului Garda Financiară ar fi dispus ca Diaconescu să aducă actele contabile ale societăţilor pe care le deţine pentru perioada 2004 - 2008, ceea ce nu s-a întâmplat încă pentru că angajaţii acestuia sunt în concediu.
Într-un alt dosar, Dan Diaconescu este cercetat alături de fostul realizatorul OTV Doru Pârv în legătură cu şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.
Cei doi au fost arestaţi preventiv în 23 iunie. Două zile mai târziu, Tribunalul Bucureşti, judecând contestaţiile lor, a decis punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv. Cel din urmă a fost eliberat în 4 august.
Potrivit procurorilor, în perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Pârv, realizator la acelaşi post de televiziune, să îi dea 200.000 de euro pentru a nu dezvălui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite".
Primarul ar fi plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 lei lui Doru Pârv, potrivit procurorilor.
Dan Diaconescu mai este pus sub acuzare, tot pentru şantaj, alături de Mihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană. În aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şi colaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20