Utilajele care lucrează la autostrada Bucureşti - Braşov afectează drumurile şi casele

Peste 200 de case din comuna prahoveană Râfov, două drumuri comunale reabilitate recent, alte două drumuri judeţene şi clădirea unei şcoli sunt afectate de utilajele de mare tonaj care lucrează în zonă la construirea autostrăzii Bucureşti - Braşov.

Urmărește
128 afișări
Imaginea articolului Utilajele care lucrează la autostrada Bucureşti - Braşov afectează drumurile şi casele

Utilajele care lucrează la autostrada Bucureşti - Braşov afectează drumurile şi casele (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit primarului comunei prahovene Râfov, Mircea Chivu, drumul judeţean 101 D pe o lungime de 18 kilometri, DJ 139 pe o distanţă de aproape trei kilometri, precum şi drumurile comunale 82 şi 83 au fost distruse de utilajele de mare tonaj care trec pe aceste tronsoane pentru a ajunge la şantierul autostrăzii Bucureşti - Braşov.

Cele două tronsoane de drum comunal, care au împreună o lungime de aproape şase kilometri, au fost reabilitate în anul 2005, din fonduri SAPARD, iar la acea dată autorităţile locale au decis să interzică accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone pe cele două drumuri. În momentul în care a început construcţia autostrăzii Bucureşti - Braşov, Primăria Râfov a permis accesul utilajelor de mare tonaj, fără a semna vreun contract care să oblige constructorul Pa&Co să repare drumurile în cazul în care acestea ar fi distruse.

Anul acesta, Primăria Râfov a redactat un contract prin care constructorul se angajează să întreţină şi să predea drumurile tranzitate de utilajele de mare tonaj în starea lor iniţială.

Primarul Mircea Chivu a declarat corespondentului MEDIADAX că a trimis acest contract constructorului Pa&Co, în 11 ianuarie, dar până în prezent reprezentanţii acestei firme nu au trimis primăriei contractul ştampilat şi semnat. În aceste condiţii, primarul comunei spune că va bloca cele două drumuri comunale şi va interzice accesul utilajelor de mare tonaj până când constructorul va semna contractul care-l obligă să întreţină drumurile pe care le foloseşte.

Totodată, mai multe case din Râfov au fost afectate de utilajejele de mare tonaj care tranzitează zona pentru a ajunge la şantierul autostrăzii Bucureşti - Braşov. Potrivit primarului Mircea Chivu, peste 200 de case, dar şi şcoala din satul Sicrita, despre care edilul spune că a fost reabilitată în anul 2005, au pereţii crăpaţi din cauza traficului greu.

"Am făcut adrese la Inspectoratul Şcolar şi la Consiliul Judeţean şi am primit promisiuni că anul acesta ni se vor da bani pentru consolidarea şcolii", a afirmat primarul comunei.

În ceea ce priveşte consolidarea caselor ai căror pereţi au crăpat din cauza traficului greu, proprietarii vor fi nevoiţi săşi repare locuinţele pe cheltuiala proprie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici