Va fi arestat Putin? Kremlinul anunţă că şeful Rusiei merge în Mongolia pe 3 septembrie, o ţara membră a Curţii Penale Internaţionale

Pe numele lui Putin, CPI a emis un mandat de arestare.

Urmărește
2476 afișări
Imaginea articolului Va fi arestat Putin? Kremlinul anunţă că şeful Rusiei merge în Mongolia pe 3 septembrie, o ţara membră a Curţii Penale Internaţionale

Va fi arestat Putin? Kremlinul anunţă că şeful Rusiei merge în Mongolia pe 3 septembrie, o ţara membră a Curţii Penale Internaţionale

Pe 3 septembrie, Vladimir Putin va merge în vizită în Mongolia pentru aniversarea a 85 de ani de la Bătălia de la Khalkhin Gol.

Mongolia este membră a Curţii Penale Internaţionale, după ce ratificat Statutul de la Roma în 2002.

Asta înseamnă că ar trebui să pună în aplicare mandatul emis asupra lui Putin şi să-l aresteze, în momentul când acesta îi va călca teritoriul.

În 2023, unul dintre judecătorii Mongoliei a devenit judecător CPI (cu mandat până în 2033).

Între timp, apar informaţii şi despre Alina Kabaeva (foto jos), partenera de viaţă a lui Putin, cu precădere despre călătoriile făcute de aceasta înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia.



Din „scurgerile de la frontieră” ale FSB reies informaţii despre zborurile constante ale fostei gimnaste, mama ultimilor copii ai lui Putin, către Italia şi către Lugano (Elveţia) şi Lyon (Franţa).

Fosta gimnastă iubea Alpii, cumpărăturile la Milano, munţii italieni şi cei francezi. Cu un an şi jumătate înainte de război, Alina a încetat să mai călătorească în Europa. A plecat doar până în Uzbekistan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici