Vacanţa copiilor aglomerează staţiunile de pe Valea Prahovei

Staţiunile şi oraşele de pe Valea Prahovei sunt din nou în topul preferinţelor românilor în vacanţa elevilor, care începe sâmbătă. Preţurile la cazare, pentru familiile cu un copil, au crescut cu 17% faţă de perioadă similară a anului trecut.

Urmărește
78 afișări
Imaginea articolului Vacanţa copiilor aglomerează staţiunile de pe Valea Prahovei

Vacanţa copiilor aglomerează staţiunile de pe Valea Prahovei

În prima vacanţă a elevilor din acest an şcolar, care va începe din 26 octombrie şi se va încheia pe 3 noiembrie, familiile din România îşi îndreaptă atenţia către destinaţiile în care pot petrece câteva zile de relaxare şi distracţie alături de copii, căutând evenimente sau activităţi potrivite tuturor vârstelor.

Potrivit datelor furnizate de platforma hotelieră online Travelminit.ro, oraşele de pe Valea Prahovei sunt din nou în topul preferinţelor românilor, Braşovul fiind cea mai rezervată destinaţie în următoarea săptămână.

Pe lângă vacanţa copiilor, turiştii vor avea noroc şi de temperaturi blânde şi zile cu soare, perfecte pentru drumeţii, picnicuri sau plimbări în natură.

Conform platformei de rezervări, cele mai căutate destinaţii de toamnă sunt Braşov, Bucureşti, Sinaia, Sibiu, Poiana Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Băile Felix, Sovata şi Bran, oraşe recunoscute pentru atracţiile lor turistice sau pentru peisajele de toamnă.

Părinţii care sunt în căutare de activităţi pentru cei mici trebuie să ştie că au o mulţime de activităţi şi de evenimente din care pot alege pe parcursul minivacanţei. În Bucureşti, la Teatrul Ion Creangă, aceştia pot vedea mai multe spectacole special dedicate copiilor, până pe 31 octombrie. Între 1 octombrie şi 11 noiembrie, Iulius Parc din Cluj-Napoca găzduieşte expoziţia „Transform Robots Alive”, unde vizitatorii pot interacţiona cu 14 roboţi gigantici din seria R, şi pot participa la activităţi interactive precum laser tag şi paintball, accesibile pe bază de bilet.

De asemenea, planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu din Braşov va lansa patru spectacole noi în premieră în România: „Misiunea Asteroid”, „Expediţia: Recifele de coral”, „Găurile Negre Supermasive” şi „Scânteia, universul din noi”, toate oferind o experienţă unică în urma upgrade-ului tehnologic al planetariului. Programul va include filme variate, disponibile de marţi până duminică, cu sesiuni speciale şi în zilele de luni în perioada vacanţelor şcolare.

Deşi vacanţa copiilor durează o săptămână, se pare că cei mai mulţi turişti au rezervat un sejur de minimum o noapte, maximum trei nopţi, semn că aceştia încearcă să lege aceste scurte excursii de weekend, când au şi ei liber de la joburi. Astfel, 20% dintre rezervări sunt pentru o noapte, 41% dintre rezervări sunt pentru două nopţi, 28% sunt pentru trei nopţi de cazare.

Preţurile sunt doar puţin mai mari în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut: o noapte de cazare pentru o familie cu un copil era 388 de lei în 2023, pe când acest preţ în 2024 este de 453 de lei, în creştere cu 17%. Diferenţele sunt şi mai mici în cazul familiilor cu doi copii: o noapte de cazare pentru o familie cu doi copii era 498 de lei în 2023, pe când tariful din 2024 este de 518 lei, cu 4% în creştere.

Un trend interesant ţine de alegerea unităţii de cazare: dacă în 2023, turiştii preferau pensiunile, anul acesta, aceştia au preferat mai degrabă hotelurile (36% hoteluri versus 28% pensiuni).

Cele mai scumpe oferte de cazare înregistrate pe platformă au fost rezervate în Căpâlniţa (4.385 lei/noapte), Râşnov (2.291 lei/noapte), Predeluţ (1.991 lei/noapte), în timp ce ofertele accesibile sunt în Sibiu (70 lei/noapte), Buşteni (109 lei/noapte), Miercurea Ciuc (118 lei/noapte).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici