Vaccin vechi de 100 de ani, privit cu încredere de cercetătorii care studiază COVID-19. Explicaţia pentru care ar putea ajuta

  • În ţările în care vaccinarea cu BCG (Bacillus Calmette–Guérin) este obligatorie statisticienii au observat că rata mortalităţii este chiar şi de 6 ori mai mică din cauza COVID-19 decât în statele în care vaccinul nu se mai face
  • Cercetătorii au început să ia în serios această ipoteză
  • Dr. Denise Faustman, director al departamentului de imunibiologie al Massachusetts General Hospital şi profesor la Havard Medical School, a vorbit pentru CNN
Urmărește
2850 afișări
Imaginea articolului Vaccin vechi de 100 de ani, privit cu încredere de cercetătorii care studiază COVID-19. Explicaţia pentru care ar putea ajuta

Vaccin vechi de 100 de ani, privit cu încredere de cercetătorii care studiază COVID-19. Explicaţia pentru care ar putea ajuta

De mai multe zile în lumea ştiinţifică, dar şi în presa de specialitate, a apărut informaţia potrivit căreia vaccinul BCG, anti-tuberculoză, ar putea ajuta în lupta cu COVID-19. Totul a plecat de la nişte cifre statistice, care spun că în ţările în care vaccinarea cu BCG (Bacillus Calmette–Guérin) este obligatorie s-a observat că rata mortalităţii este chiar şi de 6 ori mai mică din cauza COVID-19 decât în statele în care vaccinul nu se mai face.
 
Dr. Denise Faustman, director al departamentului de imunibiologie al Massachusetts General Hospital şi profesor la Havard Medical School, a vorbit despre această ipoteză, explicând şi de ce vaccinul BCG ar putea ajuta.
 
Faustman spune că există indicii clare că vaccinul BCG ajută organismul uman să îşi construiască o imunitate care să răspundă pozitiv nu doar în faţa tuberculozei, ci şi a altor boli, prin efectele sale colaterale.
 
"Altfel spus, oamenii au început să resimtă efectele pozitiev ale acestui vaccin fără să aibă legătura cu tuberculoza", a spus dr. Faustman, care a studiat timp de mai mulţi ani şi efectele bacilului Calmette–Guérin asupra sistemului imunitar al diabeticilor de tip 1.
 
Dat fiind că un tratament pentru COVID-19 nu există, cercetătorii îşi pun speranţa în orice pistă, oricât de îndepărtată ar fi.
 
"Vaccinul BCG este echivalentul unei pase Hail Mary, adică al unei pase în lipsă de alternative, care se dovedeşte a fi bun. Este vorba despre un concept ce ţine de gândirea în afara bulei, astfel că este greu să fim optimişti, dar continuăm să sperăm", a spus şi dr. William Shaffner, de la Vanderbilt University School of Medicine.
 
Australia şi Olanda sunt două dintre primele ţări care au început să testeze eficienţa vaccinului BCG în lupta cu coronavirusul.
 
Peste 3 miliarde de oameni au fost vaccinaţi cu BCG, împotriva tuberculozei, iar în România acest vaccin face parte din schema naţională de tratament.
 
Pe de altă parte, în Statele Unite ale Americii acest vaccin nu mai este obligatoriu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici