Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsăşteanu, a declarat că la sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi degajări mari de fum, la o anexă construită în continuarea restaurantului şi la acoperişul acestuia.
El a adăugat că propagarea rapidă a incendiului a fost favorizată de materialele combustibile din care era construit acoperişul, respectiv astereală din lemn căptuşită cu polistiren şi vată minerală.
„Pompierii au acţionat cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi au reuşit izolarea incendiului care se putea extinde şi la anexele aflate în continuarea restaurantului – bucătărie, grupuri sanitare”, a declarat reprezentantul ISU Olt.
În urma incendiului au ars acoperişul localului şi tavanele acestuia.
„Cauza probabilă a incendiului este un foc deschis în spaţii deschise, lăsat nesupravegheat”, a mai declarat Băsăşteanu.
Potrivit unor surse, proprietarii restaurantului, care au locuinţa în aceeaşi curte, făceau un grătar şi de aici ar fi izbucnit incendiul.