- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vâlcea: A început evacuarea celei de a opta case din comuna Mateeşti
Peste 30 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, ajutaţi de localnici şi reprezentanţi ai societăţii miniere, au început, miercuri dimineaţa, evacuarea celei de a opta case afectate de alunecarea de teren de la halda de steril Panga Nord din comuna Mateeşti.
Vâlcea: A început evacuarea celei de a opta case din comuna Mateeşti
"Ne-am apucat de evacuare de aproximativ o oră. Se lucrează la ora actuală la demontarea gardurilor şi anexelor din gospodăria familiei Golescu, bunuri care vor fi duse şi depozitate pe terenul unei rude. După ce se va termina cu anexele gospodăreşti se va trece şi la demolarea casei pentru a recupera materialele de construcţie", a declarat, miercuri dimineaţa, căpitanul Dumitru Dincă, comandantul Detaşamentului de Pompieri Drăgăşani din cadrul ISU Vâlcea, coordonatorul operaţiunilor de evacuare de la Mateeşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
De marţi seara până miercuri dimineaţa, alunecarea de teren a mai înaintat cu trei metri în zona caselor şi cu aproximativ opt metri către albia pârâului Tărâia.
Casa familiei Golescu este a opta din zonă care va fi demolată, fiind afectată de alunecarea de la halda de steril. Numărul persoanelor evacuate din cauza alunecărilor de teren ajunge astfel la 16.
Marţi dimineaţă, peste 30 de pompieri au venit în zona unde se află locuinţa familiei Golescu, care are doi copii de 10 şi 12 ani, pentru a evacua bunurile, a demola casa şi pentru a muta întreaga familie la căminul cultural din Mateeşti.
Adrian Golescu a refuzat iniţial evacuarea, susţinând că la căminul cultural, unde ar fi urmat să se mute cu familia, nu sunt condiţii de locuit cu doi copii, neexistând apă curentă, curent electric şi nici canalizare. El a spus că, până la ora actuală, autorităţile locale nu l-au informat despre suma pe care ar urma să o primească drept despăgubire după evacuare, nici dacă i se va pune la dispoziţie un teren pe care să fie construită o altă locuinţă şi nici în cât timp ar urma să fie ridicată aceasta.
"Nu am unde să mă duc cu cei doi copii pentru că cele două camere de la căminul cultural unde vor să ne mute sunt sub orice critică şi îmi este frică să nu mi se îmbolnăvească copiii. Am luat bani din bancă să-mi fac această casă şi am rată pe zece ani. Aici, am apă curentă, canalizare şi am investit mult în această locuinţă. E dureros că nu-mi spune nimic cu privire la despăgubiri", a declarat, marţi, Adrian Golescu.
Alunecarea de teren de la halda de steril Panga Nord din comuna Mateeşti, judeţul Vâlcea, care a distrus, luna trecută, şapte case din satul Turceşti şi a staţionat în ultimele două săptămâni a început, de luni, să pună din nou în pericol patru case.
Halda de steril de la Mateeşti a început să alunece prima dată în 2005, dar terenul s-a stabilizat ulterior şi nu s-au înregistrat locuinţe afectate de alunecarea haldei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO