- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vâlcea: Mandate de arestare pentru 17 suspecţi de fraude informatice
Magistraţii Tribunalului Vâlcea au emis, în noaptea de joi spre vineri, mandate de arestare preventivă pe numele a 17 persoane din cele 80 acuzate că au pătruns ilegal în sisteme informatice şi au organizat licitaţii fictive pe internet, înşelând sute de cetăţeni străini.
Vâlcea: Mandate de arestare pentru 17 suspecţi de fraude informatice
Cele 17 persoane fuseseră reţinute în baza unor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.
Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Vâlcea, judecătorii au decis ca cercetările să continue cu cei 17 învinuiţi în stare de arest, aceştia fiind în prezent în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Avocaţii celor 17 persoane arestate preventiv pentru 29 de zile au făcut recurs la măsura judecătorilor.
Cele 80 de persoane, majoritatea din Vâlcea, acuzate că au pătruns ilegal în sisteme informatice şi au organizat licitaţii fictive pe internet prin care au înşelat sute de cetăţeni străini, au încasat peste două milioane de euro, bani cu care şi-au cumpărat apartamente şi autoturisme de lux.
Poliţia Română a anunţat, joi, că anchetatorii au stabilit că membrii celor două grupări pătrundeau fără drept în sisteme informatice, după care organizau licitaţii fictive pe diferite site-uri, de unde au reuşit să atragă sute de cetăţeni străini.
"În acest mod, membrii reţelelor au dobândit peste două milioane de euro, cu care au achiziţionat apartamente şi autoturisme de lux, proporţional cu rolul şi ierarhia pe care o aveau în grup", se arată într-un comunicat de joi al Poliţiei Române.
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au declanşat, miercuri dimineaţă, operaţiunea "Univers 2", pentru destructurarea unor grupări specializate în fraude informatice.
La această amplă operaţiune au participat 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Oradea, Iaşi, Serviciului de Supravegheri Operative Iaşi, Inspectoratelor de Poliţiei Judeţene Argeş şi Vâlcea, precum şi cadre ale Direcţiei General de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informaţii şi Protecţe Internă Argeş. De asemenea, acţiunea a fost sprjinită de 176 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO