Valeriu Gheorghiţă a anunţat când se pot programa pentru vaccinare persoanele vulnerabile

  • Valeriu Gheorghiţă a declarat că autorităţile îşi menţin obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie.
  • Persoanele vulnerabile se pot programa începând de sâmbătă pe platforma de vaccinare.
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că din luna aprilie va fi deschisă etapa a treia de vaccinare.
Urmărește
4290 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă a anunţat când se pot programa pentru vaccinare persoanele vulnerabile

Valeriu Gheorghiţă a anunţat când se pot programa pentru vaccinare persoanele vulnerabile

Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri, la Antena 3, că autorităţile îşi menţin obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că din luna aprilie va fi deschisă etapa a treia de vaccinare, în paralel cu etapa a doua, şi va fi crescută capacitatea de vaccinare la 100%.

Sperăm să ajungem la peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic, ceea ce înseamnă că în septembrie ne vom atinge obiectivul”.

Întrebat de când vor putea începe românii să se programeze pe platformă, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că din 1 martie se deschid cele 130 de cabinete noi pentru vaccinare cu Pfizer, anunţate anterior, ceea ce înseamnă aproximativ 156.000 de noi locuri de vaccinare: „De mâine platforma va fi disponibilă pentru programarea persoanelor care sunt eligibile şi anume persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani, cunoscute cu boli cronice şi cu dizabilităţi. Nu vom face programare în această etapă pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale”.

În ce priveşte vaccinarea persoanelor cu dizabilităţi cu ajutorul echipelor mobile, medicul a spus că procesul este mai anevoios deoarece este vorba de 25.000 de persoane la nivel naţional, adică 25.000 de adrese şi nu există suficiente echipe mobile disponibile ca să permită vaccinarea în timp scurt.

Referitor la paşaportul de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a spus că discuţiile există la nivelul statelor membre UE şi este posibil să se ajungă „la acest tip de adaptare tocmai pentru a înlesni circulaţia persoanelor fără să mai fie nevoite să facă un test care să dovedească absenţa virusului şi să nu mai intre în carantină”, însă, în opinia sa, o decizie ar fi prematură având în vedere că doar circa 3% din populaţia Europei este vaccinată complet: „Cred că această decizie nu este oportună la momentul acesta”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici