- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.04.2021, 12:46)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vânătoarea urşilor în România. WWF: Măsura trebuie justificată cu date credibile
Reprezentanţii World Wide Fund (WWF) România susţin că revenirea la sistemul de recoltare a urşilor, propusă în această perioadă ca „măsură preventivă” de către Ministerul Mediului, nu se justifică şi nu are bază legală.
Urmărește
136 afișări
WWF: Vânătoarea urşilor este o măsură care trebuie justificată cu date credibile
Conform Directivei Habitate a Comisiei Europene, derogările de la statutul de protecţie a speciilor strict protejate precum ursul brun, se pot face doar dacă nu există o alternativă satisfăcătoare. Potrivit WWF, România nu implementează în mod sistematic nicio alternativă concretă de prevenire a conflictelor, informează ZF.
„Nu există un program de prevenire a conflictelor cu urşii sau a pagubelor la nivel naţional. Singurele măsuri preventive, cum ar fi gardurile electrice şi câinii specializaţi la stână, se implementează doar izolat prin proiecte de conservare precum cele ale ONG-urilor”, anunţă reprezentanţii asociaţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Cei de la WWF mai spun că pentru justificarea vânătorii este nevoie în primul rând de un studiu ştiinţific robust, care să ofere informaţii despre mărimea populaţiei, structura pe sexe şi clase pe vârstă, trendul populaţional şi să demonstreze nevoia şi utilitatea ei fără a afecta starea de conservare a ursului brun.
WWF critică şi modul în care vrea Ministerul Mediului să monitorizeze urşii.
„Pentru a justifica aplicarea unei soluţii preventive printr-un eventual viitor Ordin, care are ca dată limită 15 mai 2021 conform Legii Vânătorii, Ministerul Mediului a lansat recent o licitaţie privind efectuarea unui studiu de monitorizare a carnivorelor mari - inclusiv la specia urs. La modul în care a fost elaborat caietul de sarcini şi având în vedere perioada în care ar trebui să fie finalizat studiul, până la 30 noiembrie 2021, considerăm că rezultatele nu vor avea o bază ştiinţifică suficient de solidă pentru a justifica vânătoarea şi pentru a fi în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv Planul de Acţiune pentru conservarea speciei. Prin urmare termenul de 15 mai 2021 nu este unul realist pentru a gestiona populaţia de urs brun în mod activ”, se arată în documentul WWF.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe