„Singurul motiv pentru care Spitalul Cernavodă nu se regăseşte pe lista de reprofilare este că el este cuprins într-un plan strategic datorită centralei nucleare. Altfel, în continuare am reţineri serioase cu privire la necesitate menţinerii lui în sistem. Dar nu va fi comasat şi propus pentru reprofilare datorită acestui plan care există”, a declarat, vineri, la Constanţa, Cseke Attila.
El a mai spus că lista de comasare a spitalelor va fi reanalizată de către Ministerul Sănătăţii în cursul acestei luni.
Spitalul din Cernavodă este dotat cu spaţii pentru decontaminarea personalului Centralei Nuclearo-Electrice şi populaţiei în caz de accident nuclear sau urgenţă radiologică.
Spitalul Cernavodă fusese propus iniţial pentru a fi transformat în cămin de bătrâni, angajaţii unităţii organizând mai multe proteste pe parcusul lunii februarie, faţă de decizia ministerului. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a decis, pe baza sugestiilor primite de la autorităţile locale, ca Spitalul orăşenesc din Cernavodă să nu se mai afle pe lista de propuneri de reprofilare.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii mai propusese ca Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Nord să treacă în subordinea Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie, Sanatoriul Mangalia să fie comasat cu Sanatoriul Techirghiol, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi Spitalul de Ftiziologie Agigea să fie subordonate Spitalului Judeţean Constanţa. De asemenea, Centrul de Sănătate Băneasa se va transforma în cămin de bătrâni, iar cei 58 de bolnavi cu boli psihice, vor fi transferaţi la alte unităţi medicale.