Varianta 6, extrasă pentru teza cu subiect unic la Matematică
Varianta cu numărul 6 a fost extrasă, joi dimineaţă, pentru teza cu subiect unic la Matematică ce va fi susţinută, de la ora 12.00, de elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.
Varianta 6, extrasă pentru teza cu subiect unic la Matematică (Imagine: Mediafax Foto)
Extragerea variantei de subiect din cele 10 posibile a avut loc la sediul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, în prezenţa Comisiei naţionale de organizare. Centrele de comunicare vor prelua, decripta şi multiplica varianta de subiect extrasă pentru teza cu subiect unic la Matematică.
Vezi aici subiectele pentru clasa a VII-a
Vezi aici baremul pentru clasa a VII-a
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
Vezi aici subiectele pentru clasa a VIII-a
Vezi aici baremul pentru clasa a VIII-a
Durata tezei cu subiect unic este de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev, respectiv ora 12.00. Pentru acest test sunt înscrişi aproximativ 210.000 elevi din clasa a VII-a şi 208.000 din clasa a VIII-a.
Subiectele au fost elaborate în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, conform programei şcolare parcurse până la data desfăşurării tezei, în conformitate cu temele selectate din programa şcolară şi comunicate şcolilor.
Evaluarea în sesiunile de teze unice din anul şcolar 2008‑2009 presupune ca fiecare lucrare să fie corectată de doi profesori: unul dintre aceştia este profesorul de secialitate care a predat la clasă (care va corecta lucrările în şcoală), iar celălalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unităţii de învăţământ de la care provine teza.
Durata evaluării este de maximum trei zile pentru fiecare şcoală, inclusiv ziua în care s-a susţinut proba, iar în centrele de evaluare, de cel mult patru zile.
Profesorul care predă la clasă are obligaţia de a analiza, împreună cu elevii, în prima oră de clasă după primirea rezultatelor de la centrul de evaluare, tezele şi rezultatele obţinute la acestea. În urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestaţii la comisia din unitatea de învăţământ. Contestaţia, semnată de elev şi de părintele sau tutorele legal instituit, se depune la comisia din unitatea de învăţământ, în cel mult şapte zile de la data primirii în şcoală a rezultatelor din centrul de evaluare.
Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaborează în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar şi se postează pe site-ul Ministerului Educaţiei, după desfăşurarea probei.
Prima sesiune de teze cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a început în 25 noiembrie cu Limba şi literatura maternă. În 3 decembrie elevii au susţinut teza la Limba şi literatura română.
Următoarea teză cu subiect unic pentru acest semestru, la Istorie sau Geografie, va fi susţinută doar de elevii din clasele a VIII-a, în 16 decembrie.
Citeşte şi:
Varianta 2 la teza cu subiect unic la Limba şi literatura română
Varianta cu numărul 4 la teza cu subiect unic la Limba maternă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO