- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Varianta numărul 9 la teza cu subiect unic la Matematică din sesiunea specială
Cei aproximativ 25.000 de elevi care susţin, marţi, teza cu subiect unic la Matematică din sesiunea specială au de rezolvat varianta de subiect cu numărul 9.
Varianta numărul 9 la teza cu subiect unic la Matematică din sesiunea specială (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)
Acesta este ultimul test pentru elevii claselor a VII-a şi penultimul pentru cei dintr-a VIII-a care mai au o teză, cea la alegere dintre Istorie şi Geografie, pe care o vor susţine în 4 iunie.
Extragerea subiectului pentru Matematică a avut loc la ora 9.30, iar teza va fi susţinută de elevi de la ora 12.00.
La această sesiune specială pot participa elevii care au absentat în sesiunile principale din cele două semestre sau în sesiunea specială din semestrul întâi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aceasta este ultima şansă pentru elevii claselor a VIII-a de a-şi încheia situaţia şcolară şi implicit de a se înscrie la admiterea în liceu, în această vară.
Potrivit datelor centralizate la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), 15.198 de elevi au lipsit la sesiunea de teze din semestrul al doilea. Pe lângă aceştia, ar mai fi peste 8.000 de elevi care nu au susţinut tezele în semestrul întâi.
Subiectele pentru teză sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, conform programei şcolare parcurse până la data desfăşurării tezei, în conformitate cu temele selectate din programa şcolară şi comunicate şcolilor.
Evaluarea în sesiunile de teze unice din anul şcolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare să fie corectată de doi profesori: unul dintre aceştia este profesorul de specialitate care a predat la clasă (care va corecta lucrările în şcoală), iar celălalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unităţii de învăţământ de la care provine teza.
Durata activităţii de evaluare este de maximum trei zile lucrătoare pentru fiecare şcoală, inclusiv ziua în care s-a susţinut proba, iar în centrele de evaluare, de cel mult patru zile lucrătoare.
Profesorul care predă la clasă are obligaţia de a analiza, împreună cu elevii, în prima oră de clasă după primirea rezultatelor de la centrul de evaluare, tezele şi rezultatele obţinute la acestea. În urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestaţii la comisia din unitatea de învăţământ. Contestaţia, semnată de elev şi de părinte sau tutorele legal, se depune la comisia din unitatea de învăţământ, în cel mult şapte zile de la data primirii în şcoală a rezultatelor din centrul de evaluare.
Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaborează în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar şi se postează pe Internet, după desfăşurarea probei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO