- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.10.2011, 14:38)
- Florin Ciolac ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Varianta USL a Codului Muncii, adoptată tacit de Senat. Care sunt modificările propuse de opoziţie
Propunerea USL de modificare a Codului Muncii a fost adoptată de Senat, prin procedura tacită, anunţul fiind făcut miercuri, în plen, de preşedintele de şedinţă.
Urmărește
5094 afișări
Varianta USL a Codului Muncii, adoptată tacit de Senat. Care sunt modificările propuse de opoziţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Propunerea USL de modificare a Codului Muncii a fost adoptată tacit pe 28 septembrie, anunţul formal fiind trecut pe ordinea de zi a plenului de miercuri.
Proiectul USL urmează să fie trimis Camerei Deputaţilor, care este decizională.
Iniţiativa a fost depusă de opoziţie după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea, în primăvară, pe propria variantă de modificare a Codului Muncii.
PSD şi PNL, împreună cu mai multe sindicate, au elaborat un proiect de lege prin care se stabileşte, în primul rând, obligativitatea negocierilor colective pentru unităţile cu mai mult de 21 de angajaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Varianta elaborată de opoziţie a Codului Muncii prevede că perioada maximă de probă este de 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi 120 pentru funcţiile de conducere. Pe durata perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta fără preaviz, dar cu o notificare scrisă.
În propunerea opoziţiei, pe durata reducerii şi/sau a încetării temporare a activităţii unei firme, angajaţii implicaţi beneficiază de o indemnizaţie de cel puţin 75% din salariul de bază corespunzător funcţiei ocupate.
O altă prevedere stabileşte că un contract de muncă pe perioadă determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.
În textul USL, munca suplimentară poate depăşi durata de 48 de ore pe săptămână - durata maximă legală - cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
Durata concediului neîntrerupt propusă de PSD şi PNL ar fi de cel puţin 10 zile.
Nivelurile salariale minime se stabilesc, în varianta PSD-PNL, prin contracte colective de muncă.
Munca la negru ar urma să fie pedepsită cu amendă între 10.000 şi 20.000 de lei pentru fiecare angajat.
Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult trei contracte individuale de muncă pe durată determinată, durata cumulată a acestora neputând depăşi 36 luni, în caz contrar, ultimul contract se consideră încheiat pe perioadă nedeterminată.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe