- Home
- Social
- (19.05.2022, 07:02)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Variola maimuţă: 20 de cazuri în Europa la oameni fără istoric de călătorie recent
- Boala este endemică în Africa de Vest.
- Infecţiile sunt monitorizate, pentru a înţelege lanţurile de transmisie.
- Nu provoacă consecinţe grave, dar se manifestă prin simptome de gripă şi o erupţie cutanată majoră care arată ca rujeola sau herpesul.
Urmărește
4730 afișări
Variola maimuţă: 20 de cazuri în Europa la oameni fără istoric de călătorie recent
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) monitorizează câteva mici focare umane de aşa-numita „variola maimuţelor” raportate în Marea Britanie, Spania şi Portugalia.
Este un virus aparţinând familiei ortopoxvirusurilor asociate de obicei cu călătoriile în Africa de Vest. De obicei, provoacă o boală uşoară care se vindecă spontan în câteva săptămâni.
Nu există tratamente sau vaccinuri specifice. Incubaţia durează de obicei de la 6 până la 13 zile (dar poate dura până la 21). Semnele distinctive sunt o erupţie vizibilă (asemănătoare cu sifilisul, herpesul, rujeola), febra, cefaleea, durerile de corp, durerile de spate, ganglionii limfatici umflaţi, frisoanele şi oboseala.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Se transmite prin contactul apropiat cu fluidele corporale şi fluidele (şi picăturile de salivă) de la animale sau oameni, dar nu se transmite uşor. Variola umană a fost declarată eradicată în 1980, datorită vaccinării, care în trecut a ajutat şi, ca medicament, la stoparea transmiterii variolei maimuţelor, de exemplu în timpul epidemiei din 2003 din SUA.
În Marea Britanie, tocmai au fost raportate 4 cazuri suplimentare, comparativ cu primele 3 raportate la 7 mai. Cele mai recente 4 ar fi fost infectate cu toţii în Londra, nu există legături cunoscute de persoane infectate cu ţările în care virusul este endemic. În total, există 7 cazuri active în Marea Britanie.
Portugalia confirmă 5 cazuri, plus 20 de suspecţi: toate în regiunea Lisabona şi Valea Tagus.
Spania a depistat 8 cazuri suspecte la Madrid, conform documentelor văzute de principalul ziar iberic, El Pais. Nu s-a putut identifica o legătură epidemiologică între majoritatea persoanelor afectate, precizează ziarul, semn care arată că există mai multe lanţuri de transmitere a virusului neidentificate.
Toate cazurile identificate în cele trei ţări sunt în rândul bărbaţilor: Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie a cerut bărbaţilor gay şi bisexuali să raporteze posibile simptome, deoarece cele mai recente patru cazuri au fost identificate în cadrul acestor grupuri.
Există două subtipuri de virus al variolei maimuţelor, Africa de Vest (cea găsită în cazurile englezeşti) şi Bazinului Congo (Africa Centrală). Variola maimuţă este o boală foarte rară în Europa de astăzi.
De când virusul a fost identificat pentru prima dată la un om, în 1970, toate cazurile diagnosticate pe continent au apărut la persoane care au călătorit în zone endemice şi în contactele lor apropiate.
Acum, în timp ce primele rapoarte din Marea Britanie au început dintr-o călătorie în Nigeria, următoarele nu au avut nicio legătură cu aceşti oameni sau cu ţări africane. De aici, alerta care încearcă să verifice contactele şi posibilitatea transmiterii locale.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36