Vasile Blaga, audiat la DIICOT în dosarul jandarmului care i-a spart mail-ul

Fost ministru al Internelor Vasile Blaga a fost audiat, miercuri, de procurorii DIICOT în dosarul în care un fost jandarm este cercetat pentru că a spart mail-urile mai multor demnitari, între care şi cel al lui Blaga, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Urmărește
339 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga, audiat la DIICOT în dosarul jandarmului care i-a spart mail-ul

Vasile Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat pentru MEDIAFAX că Blaga a fost audiat în calitate de parte vătămată în dosarul deschis pe numele fostului jandarm.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a depus şi o plângere legată de acelaşi caz, au mai spus sursele citate, fără a preciza care sunt solicitările fostului ministru de Interne.

Florin Nicolae, fost jandarm la Constanţa, este cercetat pentru pentru accesarea fără drept a unui sistem informatic, după ce ar fi spart mail-urile mai multor oficiali, printre care şi cele ale foştilor miniştri de Interne Traian Igaş şi Vasile Blaga.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au cerut, în 4 aprilie, arestarea preventivă a lui Florin Nicolae, însă instanţa a dispus ca acesta să fie cercetat în libertate, stabilind în cazul bărbatului interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul folosea numele "Virgil" când accesa sistemele informatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici