Vaslui: Peste 2.000 de dascăli au câştigat procesul cu MEC privind banii pentru materiale didactice
Peste 2.000 de profesori şi învăţători din judeţul Vaslui, care predau în 58 de şcoli din zona municipiului Bârlad, au câştigat procesul intentat Ministerului Educaţiei şi Ministerului Finanţelor Publice pentru neplata indemnizaţiilor pentru achiziţionarea de materiale didactice pe anul 2009.
Printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, Curtea de Apel Iaşi a dat câştig de cauză Sindicatului "Tutova" Bârlad în procesul deschis, în numele a peste 2.000 de cadre didactice, cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor, pentru neplata pe anul 2009 a indemnizaţiei acordate pentru achiziţia de materiale didactice.
Reprezentanţii Sindicatului "Tutova" Bârlad susţin că profesorii şi învăţătorii din cele 58 de şcoli din Bârlad şi din zona arondată municipiului au de primit, în baza sentinţei instanţei ieşene, câte 300 de lei.
"După mai bine de un an de procese, atât Tribunalul Vaslui, cât şi Curtea de Apel Iaşi, la recursul formulat de Direcţia Finanţelor Publice Vaslui în numele Ministerului Finanţelor, am avut câştig de cauză. Acum aşteptăm hotărârea de la instanţa ieşeană pentru a o depune la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui în vederea efectuării plăţii celor 300 de lei cuveniţi fiecăruia dintre cele peste 2.000 de cadre didactice pe care le-am reprezentat, ca sindicat, în proces. Noi sperăm ca până de Paşte să primim aceste drepturi pentru a nu fi nevoiţi să ne adresăm executorului judecătoresc", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, liderul Sindicatului "Tutova" Bârlad, Mircea Marinescu.
Fiecare cadru didactic calificat din România are dreptul, anual, la o îndemnizaţie de 100 de euro, în baza Legii 315/2006 privind stimularea achiziţionării de cărţi sau programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice în învăţământul preuniversitar. În cursul anului 2009, cei peste 2.000 de profesori şi învăţători din zona municipiului Bârlad au primit câte 120 de lei, din cei 420 lei care li se cuveneau, din cauza lipsei resurselor financiare. În consecinţă, cadrele didactice au dat în judecată, la începutul anului 2010, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor Publice, solicitând achitarea diferenţei de bani.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO