Vaslui: Peste 70 de hectare de mirişte au ars într-un incendiu

Peste 70 de hectare de mirişte au ars, luni, în apropiere de localitatea vasluiană Drujdeşti, în urma unui incendiu care a durat câteva ore.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Peste 70 de hectare de mirişte au ars într-un incendiu

Vaslui: Peste 70 de hectare de mirişte au ars într-un incendiu

Solicitate prin intermediul numărului de urgenţă 112, mai multe echipaje ale pompierilor militari de la Detaşamentul Bârlad au intervenit pentru stingerea incendiului, care se extinsese pe o suprafaţă foarte mare de teren din cauza vântului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, un alt factor favorizant a fost gradul foarte ridicat de uscăciune al paielor rămase pe câmp în urma recoltării grâului. În aceste condiţii, pompierii s-au chinuit mai bine de două ore să stingă flăcările, în urma căruia au ars peste 70 de hectare de mirişte.

Conducerea ISU Vaslui susţine că, deocamdată, nu a fost stabilită cauza izbucnirii incendiului, însă nu este exclusă varianta ca acesta să fi fost provocat cu scopul de a distruge paiele de pe câmp râmase în urma recoltării. În aceste condiţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a declanşat o anchetă pentru a stabili persoanele vinovate în vederea sancţionării lor, conform prevederilor legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici