Vaslui: Plângere penală la DNA împotriva primarului din Pungeşti, depusă de mai mulţi localnici

O delegaţie din comuna vasluiană Pungeşti condusă de fostul primar Costică Spiridon a depus, vineri dimineaţă, la DNA, o plângere împotriva primarului în funcţie Mircea Vlasă (PSD), pe care îl acuză de abuzuri, oamenii cerând procurorilor să verifice toate documentele Primăriei începând cu 2005.

Urmărește
423 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Plângere penală la DNA împotriva primarului din Pungeşti, depusă de mai mulţi localnici

Vaslui: Plângere penală la DNA împotriva primarului din Pungeşti, depusă de mai mulţi localnici (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)

În plângerea depusă la DNA, protestatarii din Pungeşti susţin că primarul Mircea Vlasă s-ar fi împroprietărit ilegal cu şase hectare de teren, din care patru hectare pe numele soţiei sale, Margareta Vlasă.

În plus, oamenii din Pungeşti îl acuză pe primar că ar fi comis ilegalităţi cu tichetele de combustibil pentru maşinile primăriei, precum şi cu alimentele distribuite gratuit de la Uniunea Europeană.

"În această plângere noi reclamăm modul abuziv în care primarul Mircea Vlasă conduce primăria, confundând-o cu proprietatea lui. Noi solicităm procurorilor anticorupţie să verifice toate documentele din 2005, de când Mircea Vlasă este primar şi până în prezent", a declarat corespondentului MEDIAFAX fostul primar al comunei Pungeşti din perioada 2000-2004, Costică Spiridon.

Costică Spiridon este unul din contestatarii investiţiei Chevron, prezent la acţiunile de protest organizate la Pungeşti în perioada în care compania a încercat să instaleze utilajele pentru a începe lucrările de explorare a gazelor de şist.

Miercuri, o parte din locuitorii comunei Pungeşti au depus la Prefectura Vaslui documente pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Mircea Vlasă, pe motiv că acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma să înceapă explorarea gazelor de şist, în timp ce joi peste 150 de persoane din localitate au protestat în Piaţa Civică din Vaslui, cerând demisia prefectului judeţului, Radu Renga, care a atacat în instanţă hotărârea de Consiliu Local prin care localnicii din Pungeşti intenţionau să facă referendum pe tema explorării şi exploatării gazelor de şist.

În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţi pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.

În 14 octombrie, localnicii din Siliştea au protestat în faţa perimetrului din comuna Pungeşti, unde compania Chevron şi-a adus primii specialişti cu care să înceapă lucrările de amenajare a platformei unde va fi amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist.

Reprezentanţii companiei Chevron şi-au retras, în aceeaşi zi, specialiştii de pe suprafaţa de teren deţinută la Siliştea, fără ca aceştia să mai revină în zonă.

Tom Holst, managerul Chevron pentru România, a anunţat, că explorarea gazelor de şist de la Pungeşti se suspendă până când siguranţa angajaţilor firmei, a constructorilor şi a comunităţii va fi asigurată şi, totodată, până când se va înţelege că metodele folosite de către companie sunt cele mai bune.

Consilierii locali din Pungeşti au decis interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist la o zi după protestele care au avut loc la Siliştea, unde Chevron intenţiona să înceapă lucrările de amenajare a platformei pe care vrea să-şi amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din România.

Hotărârea a fost trimisă spre validare Prefecturii, însă instituţia a retrimis-o consilierilor din Pungeşti să o revoce, lucru care nu s-a întâmplat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici